Lifestyle

U lovu na istorijske komade: Kim Kardašijan sada poseduje ogrlicu princeze Dajane

Privezak u obliku krsta, Attallah Cross, izrađen od ametista i dijamanata, i ukrašen floralnim detaljima, bio je jedan od omiljenih komada nakita princeze Dajane.

Dizajn slavnog brenda nakita Garrard, iz 1920. godine, od 1980. našao se u vlasništvu bivšeg izvršnog direktora Asprey & Garrard, Naima Atalaha. Zahvaljujući prijateljstvu koje je Dajana gajila sa njim, privezak je bio sastavni deo princezinih outfita na posebnim događajima.

U skladu sa promenom imidža i smelijim modnim izborima koje je lejdi Di pravila tokom 80-ih, jedan ovakav masivni komad nakita savršeno je pristajao estetici princeze. Najpoznatiji momenat kada je viđena sa krstom bio je na dobrotvornoj gala večeri 1987. u Londonu, gde ga je uparila sa odgovarajućom Catherine Walker crno-ljubičastom haljinom od somota.

Podrazumeva se da je krst nosila samo Dajana, a nakon njene smrti, više nikada nije viđen u javnosti – do sada. Na godišnjoj aukciji kuće Royal & Noble, za Attallah Cross nadmetala su se četiri licitera, od kojih je Kim Kardašijan ponudila najveću cifru – duplo veću od prvobitno ponuđene. Tako je ovaj čuveni komad nakita, sa ukupnom težinom dijamanta od približno 5,25 karata i veličine približno 136 x 96mm, postao vlasništvo popularne tv zvezde, za 197.453 dolara.

Fun fact: Kim već poseduje šešir Majkla Džeksona, koji je nosio u spotu za pesmu „Smooth Criminal“, kao i sat Džeki Kenedi. A kako bismo mogli da zaboravimo i veličanstven trenutak sa prošlogodišnje Met Gale, kada se pojavila u legendarnoj haljini Merlin Monro.

Pasionirana kolekcionarka, zar ne?

 

Foto: Profimedia,Instagram

Priredila: T.M.