grazia

Lifestyle

Koja je razlika između srodne duše i twin flame-a?

Postoje osobe sa kojima, čim ih upoznamo, kliknemo. Osećamo kao da ih poznajemo ceo život, možemo da razgovaramo sa njima o najtananijim emocijama i uspomenama, filozofiramo o životu celu noć, a u nekom trenutku shvatamo da ne možemo da zamislimo svoj život bez njih. Verovali u to ili ne, ovde zaista govorimo o kosmičkim vezama, a najvažnije je znati da li je reč o srodnoj duši ili twin flame-u.

Šta je srodna duša?

Pre svega, srodna duša ne mora da bude vaš partner iako ovaj termin obično koristimo da bismo opisali svoje romantične veze. Vaša srodna duša može da bude prijatelj ili prijateljica, brat ili sestra, pa čak i kolege sa posla. Srodne duše su dve duše kojima je suđeno da budu zajedno i čija veza, zato, teče glatko i tako lako da nećete moći da poverujete u to da je moguće da odnos bude tako jednostavan, a tako podržavajuć i inspirišuć. Uz svoju srodnu dušu vi rastete, razvijate se i bivate najbolja verzija sebe.

Kako da znate da li ste upoznali svoju srodnu dušu?

Odnos sa srodnom dušom izgleda toliko dobro, da ćete se zapitati da li je sve to istina ili ste sve izmislili. Niste. Sa srodnom dušom prosto kliknete i, čak i da ste se tek upoznali, osećate se kao da je poznajete ceo svoj život. Sa srodnom dušom možete da budete otvoreniji, ali i ranjiviji nego ikad.

Šta je twin flame?

Sa druge strane, twin flame iliti "blizanački plamen" predstavlja jednu dušu koja se nalazi u dva tela. Ta dva dela duše ogledaju se jedan u drugom i dele sve svoje snage, ali i slabosti. I baš zato odnos sa "blizanačkim plamenom" ne mora nužno da bude pozitivan i ispunjavajući - moguće je da jedno u drugom zapravo budite ono najgore, ali vas intenzitet emocija može zavarati da je reč o "pravoj ljubavi". Ono što je, pak, definitivno, jeste da od "blizanačkih plamenova" uvek nešto učite, te se smatra da ne možete upoznati srodnu dušu, a da pre toga niste imali posla sa twin flame-om. No, pre nego što počnete da paničite jer ste zaljubljeni u svoj "blizanački plamen", znajte da, ako ste dobro usklađeni, vi zapravo možete da izbegnete negativne aspekte ovakve veze, iako će razvoj odnosa ići daleko teže nego sa srodnom dušom.

Kako da znate da li ste upoznali svoj twin flame?

Ne mora svako da upozna svoj "blizanački plamen", ali ako ste ga upoznali, biće vam lakše da upoznate svoju srodnu dušu. Twin flame ćete prepoznati po tome što je ta osoba toliko slična vama da će vam delovati kao da se gledate u ogledalo, a komunikacija sa njom delovaće izuzetno prirodno i spontano. 

Koja je razlika?

Kao što smo već spomenuli, srodne duše su dve duše kojima je suđeno da budu zajedno. Twin flame jeste jedna duša koja je podeljena u dva tela. Srodnih duša možete imati više, ali twin flame je samo jedan, što znači da jedna osoba ne može da bude oba. Veruje se da su veze sa srodnim dušama kvalitetnije i dugotrajnije, bez obzira na to da li govorimo o romantičnoj ili prijateljskoj vezi, dok veza sa "blizanačkim plamenom" ne mora da bude vaš idealan spoj ni u jednom slučaju, iako je takođe sudbonosan. Naravno, moguće je biti u vezi sa twin flame-om, ali sve će biti mnogo lakše, lepše i kvalitetnije sa osobom koja je vaša srodna duša. 

Da li treba biti u vezi sa srodnom dušom ili twin flame-om?

Iako znamo suštinske razlike ova dva odnosa, ne možemo da kažemo da je neki nužno bolji od drugog. Kao i obično, sve će zavisiti od toga gde ste bili i kuda idete, šta vam je potrebno i u čemu uživate. Na primer, ukoliko ste imali intenzivnu, haotičnu vezu sa "blizanačkom dušom" koja je možda čak bila i toksična, sada ćete možda želeti da se smirite i upoznate svoju srodnu dušu. Važi i obrnuto - budući da je moguće imati više srodnih duša, moguće je da raskinete ovu vezu i poželite nešto uzbudljivije što vam može ponuditi twin flame. Oba odnosa mogu da vas navedu da naučite mnogo toga o sebi, da se razvijete i napredujete, a u kom ćete završiti zavisi od vašeg obrasca vezivanja, ali i potreba. 

Foto: Unsplash

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

5 puta kada je princeza Šarlot podsetila na baku - lejdi Dajanu

Najbolji blizanački momenti princeze Dajane i princeze Šarlot.

Lifestyle

Ponosna Anđelina: Noks je pravi mali džentlmen!

14-godišnji dečak postao je pravi mamin pomagač.

Lifestyle

Kako su nas bajke upropastile i sada pokušavaju to da promene?

Kompanija Disney je menjala stare priče za decu kako bi stvorila filmove sa moralnim podukama i srećnim krajem. Uprkos tome, njihova ostvarenja nisu bez mana i pohvala tamnim stran...

Lifestyle

Zašto vam treba sladak doručak?

Ako ste kao mali navikli na musli i mleko, neće vam biti teško da jedete američke palačinke ili slatke prženice ujutru.

Lifestyle

Imate grižu savesti jer ne radite baš ništa na odmoru?

Zastanite, udahnite i - odmorite. Na odmoru ste.

Lifestyle

Kako Simpsonovi proriču sve što nam se desilo?

Za tri decenije postojanja serija o najpoznatijoj crtanoj porodici predvidela je mnoge događaje, od Trampovog ulaska u Belu kuću do Grete Tunberg. Scenaristi otkrivaju kako im to p...

Lifestyle

Najbolji znaju zašto: Ukinite Instagram, počnite da pišete dnevnik

Kako vam svakodnevno beleženje utisaka o stvarima koje vam se događaju, bilo da vas pritiskaju ili raduju, može preokrenuti život.

Lifestyle

Kako izgleda univerzitet za seks biznis?

Svet je dobio prvu zvaničnu školu za radnice u industriji za odrasle, ali se među hiljadama brucoša beleže i mnogo drugi koji žele da postanu uspešni preduzetnici.

Lifestyle

Najbolji memoari koje ćete pročitati: Majkl Džej Foks

Nova knjiga Majkla Džej Foksa sa takvim humorom pripoveda o teškim životnim izazovima da je kritičari smatraju prekretnicom u žanru memoara.

Lifestyle

Putujte Srbijom i ostvarujte popuste na svakom koraku

Uz bezbrižno plaćanje, stvarajte nove uspomene!

Lifestyle

Da li želite da spavate kao beba? Zavirite u londonsku "utrobu"!

Dizajniran da oponaša sigurnost majčine utrobe, ovaj krevet pruža savršen san daleko od kuće.

Lifestyle

Kako se vodi ljubav u 21. veku?

Novi pogledi na komunikaciju među partnerima menjaju mnogo toga.

Lifestyle

Mali vodič za bezalkoholna pića sa ukusom alkohola

Šta da pijete u izlasku, ako ne želite alkohol?

Lifestyle

Tek kada vas ona fotografiše možete reći da ste uspeli!

Eni Lebovic nije samo fotograf, ona je slikarka snažnih duša.