Ovi kristali privlače ljubav

Čini mi se da su mimovi najočiglednija potvrda koliko zapravo svi kolektivno ne znamo šta radimo sa svojim životima. Upravo gledam u jedan koji se odlično uklapa u ovu temu – žena leži na krevetu, onako sva očajna, po njoj su razbacani kristali, a poruka glasi: “ja, dok ležim u svojoj sobi, pokušavajući da sredim svoj život kristalima”. 

Jeste smešno, ali donekle ima smisla, ako verujete u to – kristali nisu samo lepi kamenčići, već se stotinama godina unazad koriste kao “sredstva” za privlačenje onoga što želimo i unapređivanje različitih oblasti života. I, moramo da priznamo, zapravo nam se dopada ideja da nešto tako malo i simpatično može da nam bude makar i simboličan vetar u leđa da se pokrenemo i počnemo da radimo na ostvarivanju svojih želja – jer nešto je ipak i u našim rukama.

Pa, ništa vas ne košta da odaberete onaj koji vam se najviše dopada i koji bi vam potencijalno najviše odgovarao – nosite ga u džepu ili tašni i… Verujte da će se stvari razviti za vas tako dobro i povoljno da ćete pomisliti da je u pitanju neka magija! A, kako je ljubav centralna tema u životima gotovo svakoga od nas, danas izdvajamo kristale koji su zaduženi za baš taj segment. 

Roze kvarc – donosi mir, nežnost i isceljenje, podstičući ljubav prema sebi i zadovoljstvo. Veruje se da svojim mirnim, umirujućim vibracijama ublažava stres, kao i osećanja ljubomore i ljutnje te može pomoći u lečenju slomljenog srca.

Rubin – kamen meseca jula, što znači da je namenjen najpre Rakovima i Lavovima, simbolizuje prosperitet, strast i snagu. Ovaj kamen podstiče samopouzdanje i moć, a noseći ga osećaćete se senzualno i zavodljivo – i možete da privučete baš takvog partnera. 

Ametist – zadužen je za isceljenje i mir, a može se koristiti i kao pomoć kod raskida i preboljevanja bivšeg.

Rodohrozit – pomaže vam da se nosite sa destruktivnim emocijama i povratite optimizam, strast i životnu radost. Ovaj kristal može da vam pomogne da pravilno obradite svoja osećanja, poboljšavajući samopouzdanje, samopoštovanje i emocionalnu ravnotežu.

Karneolski ahat – jedan pravi seksi kamen koji podstiče strast i želju i pomaže vam da prevaziđete sve blokade u vezi sa vašim pristupom seksu.

Ahat mahovinasti – smatra se srećnim kamenom i, utičući na srčanu čakru, omogućava da ljubav nesmetano teče do vas. 

Smaragd – “magnet” za sreću i obilje, inspiriše na pozitivne akcije i eliminiše strepnje i negativnost. 

Granat – kristal strasti, uspeha i manifestacije. Ovaj senzualni tamnocrveni kamen balansira energiju, donoseći spokoj ili strast prema potrebi, i pomaže vam da se oslobodite stvari koje vam više ne služe i unosi u vaš život ono što je potrebno – odličan kristal za pojačavanje zakona privlačnosti!

Labradorit – oslobodiće vašu unutrašnju magiju, otključati vašu intuiciju i pomoći vam da se povežete sa svojim partnerom na gotovo psihičkom nivou.

Mangano kalcit – ovaj kristal zadužen je za ljubav, radost i unutrašnji mir – u suštini sve što želite u odnosima!

Opal – kamen ljubavi i sreće za koji se veruje da pojačava emocije i donosi optimizam, pozitivnost i spontanost. Savršen je ako tražite srećnu i zabavnu vezu, jer će stvoriti osećaj optimizma i podsticati pozitivan stav i poglede na svet.

Mesečev kamen – naziva se “kristalom novih početaka” te je savršen izbor ukoliko vam je baš to potrebno.

Foto: Unsplash

Priredila: Ivana Tomić