Ovo su poznati muškarci koji su uzeli prezime svojih žena

Nekako se i kod nas i u svetu podrazumeva da će nevesta uzeti suprugovo prezime prilikom venčanja, da će zadržati svoje ili na svoje dodati muževljevo i zato kad god mladoženja uzme devojačko prezime svoje žene, to izazove nevericu i oduševljenje. Sigurno je da svaki od njih ima svoj razlog zašto je to uradio – iz ljubavi i poštovanja prema njoj, više mu se dopadalo suprugino ili je hteo da se poigra sa bračnim konvencijama. Pogledajte listu muških zvezda koje su uzele suprugino prezime. 

Džon Lenon

Džon Lenon i Joko venčali su se 1969. godine i dobili oba prezimena Ono Lenon. Ona je bila njegova velika ljubav i muza i verovatno bi i danas bili zajedno, da on, nažalost, nije tragično usmrćen od strane obožavatelja 1980.

Džej-Zi

Kada su se venčali 2008. godine, Šon Kori Karter i Bijonse Nouls takođe su odabrali oba prezimena Nouls Karter – ona je uzela njegovo i zadržala svoje, ali je i on uzeo njeno. Često se pisalo o mogućem krahu njihovog braka, ali je par i dalje zajedno. Imaju troje dece. 

Bruklin Bekam

Najstariji sin Dejvida i Viktorije Bekam, Bruklin (23), pre mesec dana stao je na ludi kamen. Sin fudbalera i dizajnerke oženio se bogatom naslednicom, glumicom i manekenkom Nikolom Pelc, a i ovaj mladi par je odlučio da se preziva Pelc Bekam.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by cruz b (@beckham_cruzie)

Marko Perego

Kada se venčavao sa suprugom, holivudskom zvezdom Zoe Saldanom, zgodni italijanski umetnik Marko Perego dodao je njeno prezime uz svoje, iako ga je lepa glumica upozorila da će zbog toga verovatno biti ismevan. Par se venčao 2013. godine i ima trojicu sinova. 

Džek Gilis

Frontmen benda White Stripes, Džek Vajt, zove se, verovali ili ne, Džek Gils. Rok muzičar, koji je u braku sa Megi Vajt bio od 1996. do 2000. godine, uzeo je ženino prezime – verovatno zbog imena zajedničkog benda. Inale, tek kad su se razveli, javnost je saznala da se radi o mužu i ženi, a ne bratu i sestri, kako su se od početka karijere predstavljali. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alvise (@alvisegram)

Ernest Braun

Reditelj Ernest Braun je 1979. godine oženio Elejn Lajvli, kada je uzeo njeno prezime umesto svog. Njih dvoje su dobili ćerku Blejk, koja nije menjala svoje prezime, kada se udavala za poznatog kolegu, glumca Rajana Rejnoldsa. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram