grazia

Lifestyle

Najbolje društvo u karantinu – psi i mačke

Psihologija tako kaže!

Ko je prošao poslednji karantin u društvu kućnog ljubimca, već zna koliko je ovo ublažilo neprijatnosti izolacije. Ne samo zato što mu je pas, na primer, dozvolio da udahne svež vazduh ili zato što mu je društvo činilo stalno prisustvo mačke.

Naši pouzdani dlakavi prijatelji imaju sposobnost da ublaže osećaj zatvorenosti u mehuriću i ulepšaju nam dane pomažući nam da bolje doživimo izolaciju.

Životinje nas podsećaju da se fokusiramo na sadašnjost

Sve životinje nas povezuju sa sadašnjim vremenom, ovde i sada. Kad god vaš um odluta prema negativnim mislima, stvara znakove pitanja o budućnosti i oseti umor od izolacije, naš krzneni prijatelj nas vraća u stvarnost trenutka. U stvari, životinje imaju samo percepciju onoga što se dešava ovde i sada, bez sećanja na jučerašnje brige ili projekcije bilo kojih budućih.

Jednostavnošću mahanja repom ili mjaukanjem za hranom, sposobni su da nas vrate u stvarnost.

Zbog njih se osećamo manje usamljeno

Naši kućni ljubimci nam prave društvo i zbog toga se osećamo manje sami. Čak su i oni koji su se našli u izolaciji uspeli su da se osećaju smirenije zahvaljujući trenucima koje su delili sa svojim prijateljem.

U stvari, briga o nekome uklanja osećaj usamljenosti, čini da se osećate korisno i nudi dobre razloge da ostanete aktivni.

Smanjuju stres zbog karantina

Ugađanje kućnom ljubimcu smanjuje stres i oslobađa endorfin ili supstance koje stimulišu dobro raspoloženje. Na primer, mjaukanje mačaka ima posebno smirujuće efekte zbog kojih se smanjuje stres, nesanica i stanja anksioznosti.

Ugađanje vašem psu takođe značajno povećava percepciju blagostanja. U stvari, studija koju je provela psihijatar Sandra Baker pokazala je da su ljudi u kontaktu sa psima manje pod stresom.

foto:grazia.it

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Huawei predstavio novu generaciju vrhunskih proizvoda

Kompanija uvek pažljivo osluškuje iskustva svojih potrošača, i na toj osnovi razvija svoj ekosistem proizvoda koji mogu da obezbede besprekorno AI iskustvo.

Lifestyle

Holivudske zvezde koje imaju poznate očeve

Ove zvezde pratile su stope svojih slavnih roditelja.

Lifestyle

10 karakteristika mentalno zdravih ljudi

Kako mentalno zdravlje izgleda u stvarnom životu?

Lifestyle

NEW MOMENT SE VRATIO KUĆI

Mnoge poznate ličnosti poput Princa Filipa i Princeze Danice Karađorđević, Bojana Perića, Ane Štajdohar i Nikole Demonje, Stefana i Danijele Buzurović okupile su se na New Moment ž...

Lifestyle

Da li želite da provedete noć u Skubi Du kombiju? Sada imate mogućnost!

Zavirite u unutrašnjost legendarnog Mystery Machine - vozila družine uz koju smo odrastali!

Lifestyle

Vikend horoskop od 17. do 19. juna

Pokažite drugima koliko vredite.

Lifestyle

Kako da uništite vezu u 5 lakih koraka

Ukoliko želite da vaša veza bude zdrava, kvalitetna i dugovečna - radite sve suprotno!

Lifestyle

6 znakova da je vašem partneru i vama potrebna pauza

Nažalost, faza medenog meseca u vezi ne može da traje zauvek...

Lifestyle

Banca Intesa i Stefan Milenković najavili saradnju na projektu "Banka pod vašim prstima"

Banca Intesa je, u okviru projekta "Banka pod vašim prstima", predstavila brend ambasadora novog digitalnog bankarstva, svetski poznatog violinistu - Stefana Milenkovića.

Lifestyle

Doživite novo iskustvo kupovine u Tehnomanija Bosch Concept Store prodavnici

Tehnomanija je u saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom, kompanijom Bosch, otvorila jedinstvenu i specijalizovanu prodavnicu – Bosch Concept Store.

Lifestyle

Čitav svet pogodnosti uz Visa premium kartice

Visa je omogućila specijalne pogodnosti prilikom plaćanja Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite karticama kod više od 50 partnera.