NEMA VIŠE DILEME: 5 razloga da i grudnjake stavite u izolaciju svog ormana

Pošto su mnoge žene odlučile da ne nose grudnjake već prvih dana u izolaciji, posle nekoliko nedelja su počele da se pitaju ima li ta “sloboda” neke negativne posledice? Odgovor je jednostavan: stilske možda da, ali zdravstvene ne. Evo pet razloga zašto je, ustvari, dobro odmoriti grudi od bilo kakvih stega i pokrivala.

Izbegavaju se iritacije

Poznato je da većina žena i dalje nosi pogrešnu veličinu i tip grudnjaka. Preduge posledice lošeg izbora mogu izazvati iritacije, crvenilo, pa i stvaranje cisti u predelu grudi.

Štedi se novac

Možemo se kladiti da u ormanu imate različite modele grudnjaka, od onih sportskih do push-up. Bez obzira na namenu, dobar grudnjak košta dosta. Ako se na neko vreme odreknete nošenja, nećete morati da investirate u nove komade, one koje imate poštedećete čestog pranja, što će se vrlo brzo pokazati i u kućnom budžetu.

Ne, grudi vam se neće obesiti

Verovanje, da grudnjaci sprečavaju ovu neprijatnu pojavu, razvejao je portal You Beauty: istina je drugačija, jer mišići u grudima slabe ako su dojke “naviknute” na veštačku podršku. Rezultat može biti upravo ono što želite da izbegnete nošenjem grudnjaka, a to su “viseće” grudi.

Lakše se diše

…bez zategnutog pojasa oko grudi.

Lakše se kreće

Priznaćete i same, bolje se osećate i lakše obavljate dnevne aktivnosti ako ne nosite grudnjak. Sledite svoj osećaj.

Manje toksina

Da, hemikalije u grudnjaku mogu biti uzrok glavoboljama, bolovima u leđima, osipu na koži, pokazala su istraživanja.

Ipak, ako se bolje osećate s grudnjakom, evo razloga zašto ga nositi i u izolaciji: nošenje grudnjaka kod nekih žena podiže nivo samopouzdanja ako se osećaju ženstvenije, i sigurne su da im grudnjak drži sve na mestu, pod kontrolom, i uz to lepo oblikuje grudi.