Kra(l)j Vimbldona: Poznati koji nisu propustili spektakularnu završnicu turnira

Renomirani teniski turnir, Vimbldon, pomno je ispraćen i od strane modnog sveta zbog slavnih ličnosti koje imaju posebnu naklonost prema belom sportu, te su često viđene na čuvenim londonskim tribinama. Pažljivo odabrani outfiti Kejt Vinslet, Eli Gulding, Tom Kruza, Rouzi Hantington Vajtli sa Džejson Stejtamom… prava su stilska poslastica modnih sladokusaca.

No, u našoj zemlji ispred svega, tenis se prati zbog jednog i jedinog Novaka Đokovića, koji je juče po četvrti put, uzastopno, postao šampion Vimbldona. U finalu turnira pobedio je Nika Krijosa za tri časa i dva minuta igre i po sedmi put podigao trofej najprestižnijeg turnira na svetu.

Kraljevska porodica – princ Vilijam, Kejt Midlton i princ Džordž, pratila je meč iz prvog reda, dok je vojvotkinji, po pravilu, pripala čast da preda tofeje pobednicima. Osmogodišnji princ iznenadio je publiku svojim prisustvom u finalnom meču, u teget odelu, košulji i obaveznoj – kravati, ali i potpuno oduševio odgovorom na pitanje “ko bi želeo da pobedi”:

Par sati kasnije, nakon ispunjene želje, dobio je priliku i da upozna svog favorita, ali i da pogleda trofej – iz svoje ruke.

Pogledajte u galeriji stilske trenutke poznatih, kao i samo uručnje nagrade kralju Vimbldona.

Foto: Profimedia