Lifestyle

Orgazam u službi nauke: Kara Delevinj isprobava seksualna pomagala pred kamerama

Prvog decembra lansirana je Planeta seksa sa Karom Delevinj, emisija nastala u koprodukciji BBC-ja i Hulu-a (za evropsko i američko tržište), u kojoj slavna manekenka, koja se deklariše kao panseksualka, obrađuje teme kao što su pornografija, seksualna zadovoljstva, veze odnosno istražuje ljudsku seksualnost. Epizode su dodatno zanimljive zbog brbljive i otvorene Kare, ali je poslednja izazvala posebnu pažnju javnosti.

Naime, Kara je odlučila da “donira” svoje orgazme bolnici u Nemačkoj i u svrhu naučnih istraživanja otkrije šta se dešava sa ljudsim telom odmah nakon seksa. Jedno od pitanja na koje je želela da sazna odgovor bilo je i zašto muškarci češće doživljavaju zadovoljstvo od žena, pa je zbog toga isprobavala razna seksualna pomagala. Sve je snimljeno, a stručnjaci, doktor Johanes Fus i njegova supruga, doktorka Sara Biderman, sa Univerzitetske klinike HamburgEpendorf, proučavali su promene na njenom mozgu nakon doživljavanja serije zadovoljstvava.

Kada su naučnici uporedili njene uzroke krvi pre i posle masturbacije koja je reultirala orgazmima, otkrili su da je njeno telo proizvelo supstancu sličnu kanabisu. Zbog toga se manekenka posle vrhunca osećala toliko dobro.

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Youtube