Ostavljena zbog “plastičnog” lica

Jedna 65-godišnja glumica se može videti na ulicama zapadnog Holivuda dok ide po ručak za poneti, a društvo joj pravi njen maleni pas. Pojavljuje se u opuštenom izdanju, farmerkama, mantilu i papučama koji ne skrivaju vitko telo, dok lice stavlja u drugi plan. Ipak, ispod raspuštene kose i velikih tamnih naočara, iskusni paparaci  uvek će prepoznati Melani Grifit. 

Nekada jedna od najzanosnijih žena Holivuda, koja je pred oltar uspela da odvede nepopravljive zavodnike, poput Dona Džonsona, Stivena Bauera i Antonia Banderasa, danas je najpoznatija po licu uništenom estetskim  zahvatima. U stvari, poslednjih godina se retko pojavljuje u javnosti, a izbledela je i njena slava jedne od najtraženijih glumica. Tome je upravo doprinela činjenica da njeno lice pokazuje sve tragične posledice preteranih hirurških i hemijskih zahvata. Probala sve i u obilatim količinama, od botoksa, fejsliftinga, do punjena usana i ubrizgavanju filera. Ipak, sve to je priznala tek posle niza zgražavanja na svoj račun, kao i da se ne može nakajati što je to radila. – Nisam shvatila na šta ličim dok ljudi nisu počeli da govore: “O, moj Bože, šta je uradila?”. To me je toliko povredilo da sam otišla drugom doktoru i počela rešavati sve što mi je jedna doktorka uradila. Srećom, izgledam normalnije sada – izjavila je Grifitova pre izvesnog vremena.

Iako se veruje da je sa hirurškim korekcijama izgleda počela da bi se podmladila, naročito kako bi bila privlačnija svom trećem suprugu, sveg tri godine mlađem Antoniju Banderasu, to nije sasvim tačno. Još pre no što su se sreli i zaljubili na prvi pogled, Melani je imala čitav istorijat pokušala kliničke rehabilitacije od depresije i opijata. Sa španskim zavodnikom se venčala 1996, i dobili su ćerku Stelu, koja danas ima 26 godina. Ako je verovati medijskim izvorima, i ovom braku je presudila Melanijina zavisnost, ali od – operacija. Antonio joj je navodno dao ultimatum da prestane s time jer ju više nije mogao prepoznati, a ona je to odbila. Razveli su se 2015. i glumac je u vezi s 20 godina mlađom Nikol Kimpel. On takođe vodi dosta brige o  svom fizičkom izgledu, s tim da se često vidi kako trči u Španiji, gde živi. Melani Grifit je slobodna, a iza sebe osim braka s Banderasom ima još tri razvoda.

Bila je udata za kolegu i lepotana Stivena Bauera (poznatog najviše po filmu Lice s ožiljkom), sa kojim ima sina Aleksandera. Za glumca Dona Džonsona udavala se čak dva puta, i sa njim ima ćerku Dakotu, poznatu i talentovanu glumicu. Njihovom braku je drugi put presudio Banderas, nakon što su se upoznali na snimanju filma Previše, ali se to saznalo tek kasnije. Melani je navela kao razlog razvoda nepomirljive razlike.

Sada je godinama sama, a borila se i s rakom kože.

– Budite pažljivi na suncu. Koristite kreme za sunčanje – poručila je pratiocima na Instagramu. Tada je pokazala fotografiju i napisala da je bila na terapiji zbog karcinoma. Doktor Gabriel Mirkin je objasnio je da je to uobičajena procedura za ljude koji su podložni trombozi, a služi za sprečavanje srčanog udara. On je napomenuo da je zavisnost od alkohola i droga glumicu stavila u rizičnu grupu te da takvi pacijenti moraju da menjaju život iz korena. Inače, Melani Grifit takođe pati i od epilepsije. Da podsetimo, ona je kći legendarne glumice Tipi Hedren koja se pamti po glavnoj ulozi u kultnom filmu Ptice Alfreda Hičkoka. Melani se kao 17-godišnjakinja pročula po golišavim scenama u filmovima Osmeh i Bazen za davljenje, zbog kojih su je nazivali seksi sirenom, a kao lepa i zrela žena, bila je uzor mnogim vršnjakinjama zbog glavne uloge u filmu Zaposlena devojka.

Tekst: Milica Đ. 

Fotografije: Profimedia