grazia

Lifestyle

Ovo je dnevna rutina Šeron Stoun koja joj omogućava da sa 63 izgleda kao da joj je 45

Šeron Stoun je jedna od onih žena za koje vreme kao da je stalo. Iako ima 63 godine, izgleda, u najmanju ruku, kao da joj je 40 i kusur, ali za to je izgleda najzaslužniji - njen stav.

Nakon što je 2001. godine imala problema sa moždanim krvarenjem zbog kog je morala ponovo da uči da hoda i priča, slavna glumica je u potpunosti promenila odnos prema životu, ali i prema zdravlju i starenju. 

Kako je sama istakla, ona bira da na starenje ne gleda kao na nešto negativno. Naprotiv, ona bira da stari. Starenje je njen cilj. Uspevši da preživi nešto što malo ko preživi, shvatila je da je ostariti zapravo privilegija koju, nažalost, nemaju svi. 

Zato, iako nam je stalo do toga da u njenim godinama izgledamo bar upola dobro kao ona, ono što je mnogo važnije jeste da usvojimo njene savete zarad zdravlja, a da takvu disciplinu, poput nje, zapravo posmatramo kao slobodu.

Trudi se da bude kreativna kada je u pitanju trening

Glumica se trudi da joj svaki trening bude drugačiji, što zavisi i od toga na kojoj regiji radi. Treninge sprovodi četiri do pet puta nedeljno, a najčešće kombinuje pilates, istezanje celog tela, treninge snage, jogu i ples. Kada nije u teretani, vežba kod kuće, kada je naročito kreativna - ležeći u kadi podiže noge uz otpor koji joj pruža voda. Recite koliko je genijalno! Pritom, da li ste znali da se Šeron Stoune druži sa Arnoldom Švarcenegerom koji joj je ujedno fitnes inspiracija!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Izbegava alkohol, cigarete i gluten

Iako sve ovo deluje previše striktno, poenta je u tome da deluje i da su rezultati i više nego vidljivi. Zanimljivo je istaći da joj je uzor u odluci da se odrekne alkohola bila - Madona! Kako kaže, u jednom trenutku je primetila da njena vršnjakinja izgleda daleko bolje od nje i sva očajna je pitala svog trenera šta to ona radi pogrešno. On joj je rekao da sumnja da Madona konzumira i kap alkohola - ostalo je, valjda, istorija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Uvek sama priprema hranu, i to najzdraviju moguću

Glumica je otkrila da se njena ishrana danas u velikoj meri razlikuje od one koju je praktikovala tokom odrastanja u Pensilvaniji 70-ih, a koja je uključivala mnogo krompir pirea i raznih soseva. Danas, radije se odlučuje za namirnice niskog glikemijskog indeksa kao što su kinoa, sočivo i povrće. Izbegava i prerađenu hranu, iako i dalje ne može da zaboravi na čips!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Provodi mnogo vremena sa svojom porodicom

Šeron Stoun ima trojicu sinova - Kvina Kelija, 10, Lairda Vonea, 12, i Roana Džozefa, 16. Kako kaže, jako je ponosna na to u kakve muškarce su izrasli i voli da provodi mnogo vremena sa njima te u skladu sa tim organizuje svoje druge obaveze. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Fokusirana je na pomaganje drugima

Danas, glumica je mnogo više angažovana na brojnim humanitarnim projektima i aktivnostima koji imaju za cilj da pomognu marginalizovanim grupama. Porodica i pomaganje drugima su na prvom mestu njene liste prioriteta, a ne holivudska scena, nove uloge i trka da se dopadne svima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Njena skin-care rutina je jako jednostavna

Šeron je njena majka još odmalena naučila da su obavezni koraci u nezi umivanje i hidratacija. Godinama i godinama kasnije, glumica i dalje primenjuje taj savet. Osim što s vremena na vreme kožu počasti hranljivom maskom za lice, tokom ostalih dana koristi samo jedan proizvod - hidratantnu kremu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Brine o mentalnom zdravlju koliko o fizičkom

Na kraju, važno je istaći da glumica izuzetno vodi računa i o još jednom aspektu zdravlja, a to je psiha. Zato, trudi se da spava dovoljno, praktikuje duboko disanje i budizam, a slobodno vreme posvećuje i sređivanju dvorišta. Zen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Huawei predstavio novu generaciju vrhunskih proizvoda

Kompanija uvek pažljivo osluškuje iskustva svojih potrošača, i na toj osnovi razvija svoj ekosistem proizvoda koji mogu da obezbede besprekorno AI iskustvo.

Lifestyle

Holivudske zvezde koje imaju poznate očeve

Ove zvezde pratile su stope svojih slavnih roditelja.

Lifestyle

10 karakteristika mentalno zdravih ljudi

Kako mentalno zdravlje izgleda u stvarnom životu?

Lifestyle

NEW MOMENT SE VRATIO KUĆI

Mnoge poznate ličnosti poput Princa Filipa i Princeze Danice Karađorđević, Bojana Perića, Ane Štajdohar i Nikole Demonje, Stefana i Danijele Buzurović okupile su se na New Moment ž...

Lifestyle

Da li želite da provedete noć u Skubi Du kombiju? Sada imate mogućnost!

Zavirite u unutrašnjost legendarnog Mystery Machine - vozila družine uz koju smo odrastali!

Lifestyle

Vikend horoskop od 17. do 19. juna

Pokažite drugima koliko vredite.

Lifestyle

Kako da uništite vezu u 5 lakih koraka

Ukoliko želite da vaša veza bude zdrava, kvalitetna i dugovečna - radite sve suprotno!

Lifestyle

6 znakova da je vašem partneru i vama potrebna pauza

Nažalost, faza medenog meseca u vezi ne može da traje zauvek...

Lifestyle

Banca Intesa i Stefan Milenković najavili saradnju na projektu "Banka pod vašim prstima"

Banca Intesa je, u okviru projekta "Banka pod vašim prstima", predstavila brend ambasadora novog digitalnog bankarstva, svetski poznatog violinistu - Stefana Milenkovića.

Lifestyle

Doživite novo iskustvo kupovine u Tehnomanija Bosch Concept Store prodavnici

Tehnomanija je u saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom, kompanijom Bosch, otvorila jedinstvenu i specijalizovanu prodavnicu – Bosch Concept Store.

Lifestyle

Čitav svet pogodnosti uz Visa premium kartice

Visa je omogućila specijalne pogodnosti prilikom plaćanja Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite karticama kod više od 50 partnera.