Lifestyle

Kako da žene u Srbiji pokrenu svoj posao?

Sigurno imate makar jednu prijateljicu koja ima sjajnu poslovnu ideju, a svega korak je deli od njenog ostvarenja. Za taj jedan mali, ali ipak neophodan korak, potrebno je veliko ohrabrenje. A ono se čulo na She’s Next velikom edukativnom događaju koji je organizovala kompanije Visa u MTS dvorani. Tokom njega je više od 800 preduzetnica i budućih preduzetnica, kroz iskustva nekih od najuspešnijih žena u Srbiji,  dobilo podstrek da odvažno uplovi u preduzetničke vode.

Na ovom događaju, dragocene savete podelile su edukatorke, ekspertkinje, preduzetnice i članice She’s Next zajednice u Srbiji, koja trenutno broji više od 4.700 žena. Nadamo se da ćete u njihovim savetima i vi pronaći motivaciju.

Najvrednija investicija je znanje – iz marketinga, prodaje, komunikacija – i to je neprocenljivo.

  • Miliča Čalija, Anđeli

Promenite sredstvo, a ne cilj. Nikada ne odustajte.

  • Branislava Simanić, Privredna komora Srbije

Ono što je najvažnije je ta sinergija, odnosno zajedništvo.

  • Tatjana Mamula Nikolić, Udruženje poslovnih žena Srbije

Meni motivacija za veliku profesionalnu ambiciju nikada nije bila novac, već samostalnost u kojoj ja sama odlučujem šta stvaram i sa kim radim; zapravo sam se uvek takmičila sama sa sobom i zbog toga to takmičenje još nije gotovo.

  • Svetlana Drinjaković, Smart Media

Koristite svoju mrežu ali da to bude u skladu sa vašim vrednostima i onim što vi zaista jeste.

  • Aleksandra Bezmarević Stević, Dream Maker

Da biste dobile ono što nikad niste imale, morate da uradite nešto što nikad niste uradile.

  • Marija Kilibarda, KI brands

Centralni deo događaja bile su radionice i aktivacije, a one su preduzetnicama dale praktične alate, koji su korisni za dalje preduzetničke poduhvate. Neke od tema predavanja bile su finansijsko planiranje, networking ali i predavanja iz sfere korišćenja društvenih mreža za promociju svog biznisa. Takođe, niz aktivacija je pružio priliku da saznaju više o značaju vizuelnog identiteta, dizajna i veštinama potrebnim za dobar javni nastup.

Jedan od ciljeva She’s Next inicijative je kreiranje zajednice žena koja će biti baza za njihovo informisanje, edukaciju i međusobno umrežavanje. Ova online zajednica svakog dana raste, a danas je skoro 5000 preduzetnica deo She’s Next porodice.

Foto: Promo

Tekst: Promo