Poznate ličnosti otkrivaju zašto su postale vegani

KETI PERI

Keti Peri je 2021. godine podelila da je nakon rođenja prve ćerke odlučila da postane vegan i da je čak i njen pas ušao u ovu promenu načina života. „Oko 95% sam spremna da budem 100% vegan. Moj pas Naget mi se pridružuje na ovom putovanju već četiri meseca. Molite se za nas“ , prokomentarisala je ona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

MEGAN MARKL

Godine 2016, kada još nije bila udata za princa Harija, Megan Markl je izjavila za časopis Best Health da je pokušala da se drži veganske dijete tokom nedelje. „Svesna sam šta jedem. Trudim se da se hranim veganski tokom nedelje, a onda tokom vikenda sam malo fleksibilnija, jednostavno, opustim se.“

KIM KARDAŠIJAN

Zbog zdravstvenih problema, Kim Kardašijan je 2019. godine odlučila da usvoji veganski način ishrane. Obroke zasnovane na namirnicama biljnog porekla prihvatila je kao neophodnost zbog problema koje ima sa psorijazom. Kao svoje omiljeno vegansko jelo izdvojila je čips od tikvica i veganski Beyond burger.

BILI AJLIŠ

Bili Ajliš je u seriji na Jutjubu otkrila da nikada nije jela meso, pa je prelazak sa vegetarijanske na vegansku ishranu bio mnogo lakši. “Postati vegan nije bila velika stvar za mene jer meso nikada nije bilo u mom životu. Nije bilo da mi je meso nedostajalo – nije bilo da imam šta da izgubim” , rekla je ona.

MADONA

Prema The Cutu, kraljica popa Madona sledi super strogu vegansku makrobiotičku ishranu hladno ceđenih sokova, voća, povrća i celih žitarica poput kinoe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

ARIJANA GRANDE

Časopisu The Mirror, pevačica Arijana Grande poverila je svoju vezu i poštovanje prema životinjama. “Volim životinje više od većine ljudi, ne šalim se. Ali čvrsto verujem u ishranu zasnovanu na biljnoj bazi, celovitu hranu koja može da vam produži život i učini vas srećnijom osobom” , rekla je ona.

OLIVIJA VAJLD

Olivija Vajld je postala veganka sa dvanaest godina i čak je pokrenula sopstvenu veb-stranicu, VildeThings.org, kako bi promovisala veganski način života koji verno sledi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivia Wilde (@oliviawilde)

EN HATAVEJ

Glavni okidač da svoj režim ishrane preokrene bio joj je lik Bele veštice koji je tumačila u Alisi u zemlji čuda Tima Bartona, kada je intenzivno počela da razmišlja o veganstvu. „Kada sam pokušavala da izađem iz karaktera, stalno sam razmišljala u sebi: ‘Ona je pank-rok, veganski pacifista…

SEJDI SINK

Zvezda serije Stranger Things Sejdi Sink rekla je da je veganka od tinejdžerske dobi, nakon što ju je Vudi Harelson ubedio da odustane od konzumiranja životinjskih proizvoda. „Prešla sam na biljnu ishranu kada sam imala 14 godina“, rekla je ona. „Veliki uticaj na mene su imali ljudi iz mog okruženja koji su vegani, pa sam i sama bila inspirisana da probam. Mislim da bi svi trebaloda razmišljaju o tome. U početku može biti prilično teško, ali idete dan po dan. Posle izvesnog vremena osetićete benefite po zdravlje, bićete puni energije”.

Foto: Profimedia

Tekst: S.M.