grazia

Lifestyle

Poznati parovi od čijeg ponašanja nam je neprijatno

2000-ih, kada društvene mreže nisu postojale, te nije postojala ni mogućnost širenja svakojakih vesti po internetu, poznate ličnosti mogle su da se upuste u romansu sa buntovnim, društveno neprihvatljivim partnerima bez veće medijske pažnje. Tako se Anđelina Džoli izvukla sa tetovažom Bili Boba, kao i bočicama krvi jedno drugog, koje su nosili oko vrata, na crvenom tepihu. Bred Pitu bilo je dozvoljeno da se transformiše u mušku verziju svake od svojih devojaka sa kojima se zabavljao u tom periodu, prilagođavajući svoju frizuru njihovim.

Čini se da ne postoji ništa blamantnije od slavnog para koji insistira na deljenju unutrašnjeg funkcionisanja njihovog izuzetno nepovezanog odnosa, poput Kamile Kabeljo i Šon Mendesa. Bizarno stilizovani tokom šetnja po kraju za vreme karantina, je slika koja će nam zauvek biti urezana u glavama – na društvenim mrežama nesumnjivo.

Do sada smo, uglavnom, živeli u eri instagramičnih bračnih parova, gde influenseri dele svoje veoma zdrave, uravnotežene i pažljivo kreirane romanse na ovoj mreži. Međutim, ima smisla da povratak trenda iz 2000-ih donese sa sobom i nesavesne verzije slavnih parova. Na kraju krajeva, tadašnji najaktuelniji par – Dženifer Lopez i Ben Aflek ponovo su zajedno.

Trofej za par koji nam je izazivao najviše mučnine u 2021. naravno sleduje Megan Foks i Mašin Gan Keliju. Ovog meseca, intervjuom za GQ i objavama na instagramu, objasnili su svoj „solarni plamen romanse“ koji je ispunjen sa „puno krvi“ i „noćnih strahota“, ali i „zelenih smutija“. Čak je i njihov prvi poljubac (koji se zapravo sastojao od disanja jedno drugom u lice) zvučao kao scena iz Zone sumraka.

Kad smo već kod gotičkih, pank romansi: Kortni Kardašian i Trevis Barker, novopečeni verenici, započeli su ležerno vezu ove godine fotografijom kako se drže za ruke. Od tada preplavljuju društvene mreže degutantnim fotografijama ljubljenja - uključujući poljupce na brodu, ispred aviona, pa čak i u pustinji. „Možemo li potpuno uništiti jedno drugo“, glasila je poruka koju je napisala Kortni a koju je Trevis objavio na svojim instagram pričama u februaru.

Za ovako jezive parove, karakteristični su javni iskazi preterane naklonosti, a naglasak je na tome koliko su ludo u ljubavi (kao i to koliko su zavisni jedno od drugog).

Ideal mračne romanse mogao bi biti gori od instagram parova – jer ovi poslednji ne podstiču ljude da se bombarduju takozvanom ljubavlju ili daju previše sebe u vezi. „Život bez tebe je gori od smrti, stavi metak u moju glavu ako nam ništa ne preostane“, redovi su koje je Mašin Gan Keli posvetio Megan. Ok onda!

Iako veze slavnih parovi trenutno izgledaju veoma intenzivne, ne razlikuju se previše od veza mnogih drugih osoba. Ljudi danas očekuju veću posvećenost, predanost i uključenost partnera u njihove živote, nego što je to bila potreba pre pandemije, jer nije bilo mnogo drugih stvari kojima su mogli da se okrenu tokom karantina. Parovi su u konstantnoj komunikaciji, provode mnogo više vremena zajedno, a ova vrsta zabavljanja ne funkcioniše dugoročno jer nije održiva.

Dakle, ove poznate ličnosti služe kao podsetnik na sve otrcane stvari koje iritantni parovi rade. Pa ipak, uspon ovog naizgled neurednog i anti-etičkog para, može biti upravo ono što je potrebno milenijalcima, koji prekorevaju sve što je tradicionalno, za neophodan kontrast, jer odrastali su na pričama o sazrevanju i venčavanju kao nužnom procesu na tom putu – a retko su viđali zaista srećne brakove.

U tome je stvar: iako većina nas neće nositi bočice sa krvlju partnera oko vrata ili jedni druge nazivati demonima, možemo se poistovetiti sa tim osećajem kada smo zaljubljeni i kada naše najranjivije i najbesramnije strane izlaze na videlo. Barem sada imamo svetske zvezde da prednjače u tome bez blama!

Foto: Profimedia, Twitter

Priredila: T.M.

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Kako da se svađate na pravi način?

Verbalni sukobi ne moraju da nam otvaraju duboke rane. Čak ih nije poželjno uvek uklanjati ih iz društva, jer mogu da budu produktivni.

Lifestyle

Kako da kupujete luksuzne stvari?

Predstavljamo vam Mastercard Travel Rewards!

Lifestyle

Laki hobiji koji blagotvorno utiču na naše mentalno zdravlje

Pet hobija koji će vam pomoći da se osećate bolje.

Lifestyle

Dobri ste sa fotoaparatom? Dokažite! National Geographic organizuje takmičenje za najbolju fotografiju, a evo kako da se prijavite na konkurs

Volite fotografiju? Umete da ispričate vašu priču kroz objektiv ili da uhvatite emociju na slici? Učestvujte na 2022. National Geographic foto konkursu.

Lifestyle

Rita Moreno o košmaru slave latinoamerikanki

Rita Moreno, prva latino glumica koja je osvojila Oskara, u novom dokumentarnom filmu otkriva mračnu stranu slave, dok se u 89. godini sprema za rimejk čuvene “Priče sa zapadne str...

Lifestyle

U trendu je treći pol

Transrodnost ruši granice tabua.

Lifestyle

Najčešće zablude o jogi

Joga je veština koja zahteva određenu zrelost, spremnost da se prepozna i otkrije taj unutrašnji svet.

Lifestyle

Istražujemo: Šta su aktuelna zanimanja budućnosti?

Zanimanja sutrašnjice nisu nešto što nas tek očekuje, ona su već prisutna. Treba ih samo pronaći. Ako to nije moguće, onda ih valja izmisliti.