Lifestyle

Poznati parovi od čijeg ponašanja nam je neprijatno

2000-ih, kada društvene mreže nisu postojale, te nije postojala ni mogućnost širenja svakojakih vesti po internetu, poznate ličnosti mogle su da se upuste u romansu sa buntovnim, društveno neprihvatljivim partnerima bez veće medijske pažnje. Tako se Anđelina Džoli izvukla sa tetovažom Bili Boba, kao i bočicama krvi jedno drugog, koje su nosili oko vrata, na crvenom tepihu. Bred Pitu bilo je dozvoljeno da se transformiše u mušku verziju svake od svojih devojaka sa kojima se zabavljao u tom periodu, prilagođavajući svoju frizuru njihovim.

Čini se da ne postoji ništa blamantnije od slavnog para koji insistira na deljenju unutrašnjeg funkcionisanja njihovog izuzetno nepovezanog odnosa, poput Kamile Kabeljo i Šon Mendesa. Bizarno stilizovani tokom šetnja po kraju za vreme karantina, je slika koja će nam zauvek biti urezana u glavama – na društvenim mrežama nesumnjivo.

Do sada smo, uglavnom, živeli u eri instagramičnih bračnih parova, gde influenseri dele svoje veoma zdrave, uravnotežene i pažljivo kreirane romanse na ovoj mreži. Međutim, ima smisla da povratak trenda iz 2000-ih donese sa sobom i nesavesne verzije slavnih parova. Na kraju krajeva, tadašnji najaktuelniji par – Dženifer Lopez i Ben Aflek ponovo su zajedno.

Trofej za par koji nam je izazivao najviše mučnine u 2021. naravno sleduje Megan Foks i Mašin Gan Keliju. Ovog meseca, intervjuom za GQ i objavama na instagramu, objasnili su svoj „solarni plamen romanse“ koji je ispunjen sa „puno krvi“ i „noćnih strahota“, ali i „zelenih smutija“. Čak je i njihov prvi poljubac (koji se zapravo sastojao od disanja jedno drugom u lice) zvučao kao scena iz Zone sumraka.

Kad smo već kod gotičkih, pank romansi: Kortni Kardašian i Trevis Barker, novopečeni verenici, započeli su ležerno vezu ove godine fotografijom kako se drže za ruke. Od tada preplavljuju društvene mreže degutantnim fotografijama ljubljenja – uključujući poljupce na brodu, ispred aviona, pa čak i u pustinji. „Možemo li potpuno uništiti jedno drugo“, glasila je poruka koju je napisala Kortni a koju je Trevis objavio na svojim instagram pričama u februaru.

Za ovako jezive parove, karakteristični su javni iskazi preterane naklonosti, a naglasak je na tome koliko su ludo u ljubavi (kao i to koliko su zavisni jedno od drugog).

Ideal mračne romanse mogao bi biti gori od instagram parova – jer ovi poslednji ne podstiču ljude da se bombarduju takozvanom ljubavlju ili daju previše sebe u vezi. „Život bez tebe je gori od smrti, stavi metak u moju glavu ako nam ništa ne preostane“, redovi su koje je Mašin Gan Keli posvetio Megan. Ok onda!

Iako veze slavnih parovi trenutno izgledaju veoma intenzivne, ne razlikuju se previše od veza mnogih drugih osoba. Ljudi danas očekuju veću posvećenost, predanost i uključenost partnera u njihove živote, nego što je to bila potreba pre pandemije, jer nije bilo mnogo drugih stvari kojima su mogli da se okrenu tokom karantina. Parovi su u konstantnoj komunikaciji, provode mnogo više vremena zajedno, a ova vrsta zabavljanja ne funkcioniše dugoročno jer nije održiva.

Dakle, ove poznate ličnosti služe kao podsetnik na sve otrcane stvari koje iritantni parovi rade. Pa ipak, uspon ovog naizgled neurednog i anti-etičkog para, može biti upravo ono što je potrebno milenijalcima, koji prekorevaju sve što je tradicionalno, za neophodan kontrast, jer odrastali su na pričama o sazrevanju i venčavanju kao nužnom procesu na tom putu – a retko su viđali zaista srećne brakove.

U tome je stvar: iako većina nas neće nositi bočice sa krvlju partnera oko vrata ili jedni druge nazivati demonima, možemo se poistovetiti sa tim osećajem kada smo zaljubljeni i kada naše najranjivije i najbesramnije strane izlaze na videlo. Barem sada imamo svetske zvezde da prednjače u tome bez blama!

Foto: Profimedia, Twitter

Priredila: T.M.