grazia

Lifestyle

Pravilo 2-2-2 s kojim ljubav traje zauvek

Čak i kada ste sami, svakodnevni život nije lak test.

Parovi su opterećeni još većom odgovornošću, jer se odnosi grade na međusobnim obavezama i rešavanju zajedničkih problema, uključujući i one iz kategorije rutinskih, i podrazumevaju stalnu podršku.

Nije iznenađujuće što se čak i skladne veze raskidaju zbog užurbanog i stresnog svakodnevnog života. Ali na sreću, postoji tajna formula koja će zaštititi vezu od dosade i stagnacije, a ljubav će imati priliku da traje večno.

Da bi pravilo 2-2-2 funkcionisalo, treba slediti tri jednostavne tačke.

1. Svake dve nedelje

Radni dani garantuju ne samo redovnu platu, već i stabilan stres, pa je stoga uveče teško ćaskati sa voljenom osobom o apstraktnim temama, imati romantičnu večeru ili igrati zanimljive igre. Ono što zaista želite je da se opustite u kadi i ležite tamo četrdeset minuta. A onda – odlazak na spavanje.

Lepo je sanjati o ljubavi iz bajke, ali realnost je da u toku dana morate voditi računa i o svakodnevnim poslovima od kojih ne možete pobeći. Jasno je da je pogodnije podeliti zadatke: on kuva, vi perete i peglate, on šeta sa psom, vi čistite kuhinju. Zbog toga je važno da pronađete prilike da napravite vreme jedni za druge - najmanje svake dve nedelje.

Zajedničko kuvanje večere, odlazak u bioskop, šetnja parkom - glavno je biti zajedno, ćaskati o tome i samo uživati u toplom zagrljaju. Redovnost zajedničkih aktivnosti ojačaće vašu bliskost, čuvajući vezu od destruktivnih efekata odvojenih odgovornosti.

2. Svaka dva meseca

Jednom u dva meseca, parovi se snažno podstiču na zajednički kratkoročni odmor. Opcije su određene zajedničkim interesima i maštom: to može biti noćenje u hotelu sa masažom, raskošna večera i divan doručak, edukativna tura kroz drugi grad za vikend, kampovanje, planinarenje ili rafting niz planinsku reku. Kratko putovanje za dvoje pomoći će vam da pobegnete od svakodnevnog stresa, vratite mir i harmoniju u vašu vezu.

3. Svake dve godine

Možete preskočiti godinu dana, ali posle dve, zajednički odmor jednostavno mora da se održi. Potrebno je da traje najmanje 5-7 dana bez zajedničkih prijatelja i članova porodice. Daleko od kancelarijskih briga, svakodnevnih problema i rođaka, naći ćete dragocenu slobodu i lični prostor da osvežite svoja osećanja i ponovo pokrenete intimnu naklonost.

foto:Pinterest

Povezane teme

Lifestyle

Ovaj test otkriva sve o vašoj ličnosti!

Nikada dosta zabavnih testova ličnosti, zar ne? Da li ste do sada radili ovaj?

Lifestyle

7 fantastičnih načina da unaprediš svoju kreativnost i oduševiš sve koji te prate na društvenim mrežama

Predlažemo ti nekoliko načina da unaprediš svoj nastup na društvenim mrežama i kreiraš sadržaj koji će biti vredan svakog lajka!

Inspiracija

Ovako treba da se obučete za slavu

Donosimo vam mini vodič za odlazak na slavu sa kojim nikada nećete pogrešiti.

Lifestyle

Umetnost savetovanja: Zašto savetujemo druge bolje od sebe?

Uprkos činjenici da ljudi koji daju neželjene savete to čine iz najbolje namere, njihovi pokušaji da drugima olakšaju život najčešće propadaju.

Lifestyle

Da li je spavanje pored voljene osobe intimnije od seksa?

„Nisam te očekivala tako rano“, rekla je moja cimerka Fibi dok je stavljala hleb u toster, kada sam došla od momka sa kojim se viđam (viđam? spavam?). "Zar nisi želela da prespavaš...

Lifestyle

Zabavne i jednostavne ideje za ukrašavanje uskršnjih jaja

Ukoliko vam je dosadilo jednostavno farbanje jaja bojama koje možete naći u prodavnicama, predlažemo da pogledate naše savete.

Lifestyle

Otkrivamo: Činjenice koje niste znali o seksu

Kako seksualni odnosi utiču na nas i naše zdravlje?

Lifestyle

Šta je karmički odnos i kako ga prepoznati

Ako mislite da je reč o savršenom odnosu, spoju srodnih duša stvorenih jedna za drugu, moramo da vas razočaramo.

Lifestyle

Sreća je pred vratima: šta je sindrom odloženog života

Zašto je danas važnije od sutra i kako se naviknuti da zadovoljstvo ne odlažemo za kasnije?

Lifestyle

Mesto za savršeni beg iz grada u 2021. godini: Constance Hotels & Resorts Seychelles

Sejšeli su bliži nego ikad, a kao jedna od nekoliko destinacija koje sa radošću ponovo dočekuju turiste, predstavljaju savršeno mesto za beg iz kišovitog grada i prepuštanje uživan...

Lifestyle

Mali saveti kako da svaki dan učiniš nezaboravnim

“Carpe diem” ima sasvim drugačiju konotaciju otkako smo se susreli sa globalnom pandemijom, zar ne?

Lifestyle

3 dobra razloga za uzdržavanje od seksa

Možda niste razmišljali o njima i nijedan od njih nije pandemija.

Lifestyle

Da li ste u vezi koja vam stvara stres?

Znaci koji će vam ovo potvrditi.