Pravilo 2-2-2 s kojim ljubav traje zauvek

Čak i kada ste sami, svakodnevni život nije lak test.

Parovi su opterećeni još većom odgovornošću, jer se odnosi grade na međusobnim obavezama i rešavanju zajedničkih problema, uključujući i one iz kategorije rutinskih, i podrazumevaju stalnu podršku.

Nije iznenađujuće što se čak i skladne veze raskidaju zbog užurbanog i stresnog svakodnevnog života. Ali na sreću, postoji tajna formula koja će zaštititi vezu od dosade i stagnacije, a ljubav će imati priliku da traje večno.

Da bi pravilo 2-2-2 funkcionisalo, treba slediti tri jednostavne tačke.

1. Svake dve nedelje

Radni dani garantuju ne samo redovnu platu, već i stabilan stres, pa je stoga uveče teško ćaskati sa voljenom osobom o apstraktnim temama, imati romantičnu večeru ili igrati zanimljive igre. Ono što zaista želite je da se opustite u kadi i ležite tamo četrdeset minuta. A onda – odlazak na spavanje.

Lepo je sanjati o ljubavi iz bajke, ali realnost je da u toku dana morate voditi računa i o svakodnevnim poslovima od kojih ne možete pobeći. Jasno je da je pogodnije podeliti zadatke: on kuva, vi perete i peglate, on šeta sa psom, vi čistite kuhinju. Zbog toga je važno da pronađete prilike da napravite vreme jedni za druge – najmanje svake dve nedelje.

Zajedničko kuvanje večere, odlazak u bioskop, šetnja parkom – glavno je biti zajedno, ćaskati o tome i samo uživati u toplom zagrljaju. Redovnost zajedničkih aktivnosti ojačaće vašu bliskost, čuvajući vezu od destruktivnih efekata odvojenih odgovornosti.

2. Svaka dva meseca

Jednom u dva meseca, parovi se snažno podstiču na zajednički kratkoročni odmor. Opcije su određene zajedničkim interesima i maštom: to može biti noćenje u hotelu sa masažom, raskošna večera i divan doručak, edukativna tura kroz drugi grad za vikend, kampovanje, planinarenje ili rafting niz planinsku reku. Kratko putovanje za dvoje pomoći će vam da pobegnete od svakodnevnog stresa, vratite mir i harmoniju u vašu vezu.

3. Svake dve godine

Možete preskočiti godinu dana, ali posle dve, zajednički odmor jednostavno mora da se održi. Potrebno je da traje najmanje 5-7 dana bez zajedničkih prijatelja i članova porodice. Daleko od kancelarijskih briga, svakodnevnih problema i rođaka, naći ćete dragocenu slobodu i lični prostor da osvežite svoja osećanja i ponovo pokrenete intimnu naklonost.

foto:Pinterest