Proverite sat: otkrivamo savršeno vreme za seks

U sedam ujutru, u podne ili osam uveče? Naučnici su otkrili kada je najbolje voditi ljubav!

Da li je zaista moguće odrediti pravo vreme za intimne odnose i što je najvažnije, da li se isplati držati se strogog rasporeda?

Britanska studija iz 2016. godine, zasnovana na istraživanju 2.300 parova iz deset zemalja, potvrđuje sasvim očigledna nagađanja: prema statistici, većina pikantnih epizoda u našim životima događa se vikendom i gotovo uvek u prvim minutama nakon buđenja ili nekoliko sati pre spavanja.

NAJBOLJE VREME ZA SEKS po popularnosti

Nedelja, 9:00.

Subota, 22:30 ili 23:30.

Petak, 22:30

Subota, 10.30 ili 11.30

Nedelja, 22:30

Zanimljivo je da je gornja ocena u određenoj meri kompromisna odluka partnera. Pokazalo se da seksualni ritmovi muškaraca i žena zaostaju jedno za drugim skoro jedan dan. Devojkama je najprijatnije da to rade u 23:21, dok se muškarci najviše osećaju uzbuđeno u 7:54 ujutru.

Nepodudarnost rasporeda ljubavi kao jedan od problema u vezi, primetilo je skoro 60% ispitanika. Odgovor drže hronobiolozi – naučnici koji, proučavajući naše bioritme, izračunavaju najbolje vreme za formiranje određenih navika. Uključujući i seks. Uporedite njihova tumačenja i odredite kojoj vrsti hronotipa pripadate vi i vaš partner.

Delfin: On je uvek uzbuđen ujutro i obično vodi ljubav nakon ili umesto vežbanja.

Lav: voli seks ujutru, ali za razliku od delfina, zna kako pružiti zadovoljstvo u večernjim satima.

Medved: nakon obaveznih 7-8 sati sna, preferira seks „po budilniku“ – u prvim minutima nakon buđenja.

Vuk: onaj koji praktikuje odložen seks. Prvo će polako doručkovati i oprati zube, a tek onda, nahranjen i zadovoljan, započinje „desert“ u spavaćoj sobi.

Ali period od 00:30 do 02:00 je period stvarnog seksualnog zastoja. Zašto?

Prvo, većina nas se u ovom trenutku oseća previše uspavano ili umorno. I drugo, seks može izazvati prekomerno uzbuđenje i nesanicu. Što je u naše vreme nedopustivo.

 

foto:elle.ru