Raspevane činije: Posebna metoda meditacije koju Kendal Džener obožava

Zvuk proizveden „raspevanim činijama“ budi ćelijsku memoriju i čini da se osećamo prisutnije.

Da, istina je, karantin je bio veoma težak svih ovih meseci, ali ne možemo da ne prepoznamo da nas je stanje zatvorenosti približilo sebi, namerno ili ne. Stres, anksioznost i razdražljivost koje osećamo u svakodnevnom životu konačno su imali dovoljno vremena da se sa njima pravilno bavimo, bilo sticanjem novih hobija, bilo zaustavljanjem bilo kakvih stresnih aktivnosti, bilo metodom meditacije.

Video sa tehnikama meditacije, alternativne terapije za spavanje, opuštajuća muzika i drugi slični načini da unesemo malo mira u naše telo, stekli su ogromnu popularnost tokom karantina i mnogi ih primenjuju do danas.

Kendal Džener, na primer, savetuje da zatvorite oči i duboko udahnete dok počinje da eksperimentiše sa zvucima činija u svom domu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

 

Ali šta su „pevajuće činije“? Zvuk koji proizvedu činije ili gongovi budi ćelijsku memoriju i čini da se osećamo prisutnije. Tokom meditacije ležimo u stanju potpune opuštenosti dok vibracije zvukova gonga leče telo, uravnotežuju i usklađuju. Ne morate imati posebno znanje da biste isprobali ovu metodu, ali za početak bi vam možda pomoglo da imate mentora.

Na YouTube-u ćete pronaći desetine vodiča i vežbi za vežbanje meditacije sa činijama kod kuće, koje lako možete nabaviti na pijaci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Roberts (@emmaroberts)

Takođe, Spotify je prepun plejlista gong zvukova koji će vas dovesti u raspoloženje i upoznati sa ovom tehnikom meditacije koja je veoma popularna. Od Roberta Daunija do Šarliz Teron i sada Kendal Džener, zvezde su mnogo puta govorile o svojoj ljubavi prema meditaciji.

Umirivanje tela, ublažavanje stresa iz mišića i vrata, ali i ublažavanje glavobolje ključni su stubovi koji su „pogođeni“ zvučnim vibracijama koje proizvodi gong, a stručnjaci takođe ukazuju na njihove koristi za telo i „širenje duha“.

 foto:Instagram