grazia

Lifestyle

Reiki - omiljena duhovna praksa Megan Markl za pronalaženje vedrine

Glumica ovu tehniku primenjuje na sebi, ali i na suprugu Hariju, sinu Arčiju, pa čak i na psima.

„Mešavina između Trumanovog šoua i zoološkog vrta“. Tako je princ Hari definisao svoj život u palati pre nego što je upoznao Megan. Život u kavezu iz kojeg ga je mogla osloboditi bivša glumica, ostavljajući Englesku da bi se preselili u Montesito, jedno od najekskluzivnijih naselja u Santa Barbari.

Nema sumnje da je vazduh mora, tačnije okeana, više pogodovao zdravlju para nego sumorna londonska klima, ali čini se da tajna njihove sreće ima drevnije korene. Reiki je drevna japanska disciplina koju Megan rado primenjuje.

Reiki je oblik alternativne japanske medicine koji se naziva „energetsko isceljenje“ i zasnovan je na principu po kojem terapeut može dodirom usmeriti energiju na pacijenta, svojevrsna terapija tapkanjem koja može da aktivira procese prirodnog lečenja telo pacijenta i povrati fizičko i emocionalno blagostanje. Sledeći holistički pristup, Reiki veruje da bolest, bez obzira u kom obliku se javlja, nije ništa drugo do manifestacija na fizičkom planu energetske neravnoteže. Prema ovoj viziji, traume, nesreće, loša ishrana, atmosferski događaji, situacije u okruženju, rađaju energetski blokovi i bolesti, od kojih je moguće izlečenje ponovnim uspostavljanjem prirodnog energetskog toka, to je prvobitna i harmonična interakcija između uma i tela.

Prema Reikiju, kada vitalna energija ne teče redovno unutar ljudskog tela prateći pravi ritam, to se naziva energetskom neravnotežom. Glavna funkcija Reikija je da uspostavi ravnotežu i da omogući zdravlju, vitalnosti i sreći da se slobodno manifestuju. Pozitivne emocije poput sreće, dobrog humora, ljubavi, milosti, spokoja i zadovoljstva vrlo su čiste energetske osobine i kada ih iskusimo, u nama se generiše pozitivna energija. Suprotno tome, negativne emocije poput brige, straha, terora, odbojnosti, besa, pohlepe, žudnje, zavisti su vrlo teške energije, kojima su potrebne velike količine snage i rada da bi cirkulisale i održavale se. Pozitivne i negativne emocije su zarazne i takođe utiču na ljude oko nas. Iz tog razloga je Megan Markle izabrala da čitavu porodicu podvrgne ovom ciklusu meditacije i terapije, verujući da može izbeći kontakt sa najnegativnijim emocijama.

Prema diktatu Reikija, čak i na biološkom nivou postoji vrlo jaka veza između ovih negativnih osećanja i bolesti. Na primer, bes ima snažan uticaj na ljudsko telo, a posebno na jetru, žučnu kesu i kardiovaskularni sistem. Dok hronična briga pokreće procese samoodbrane koji indukuju proizvodnju kortizola, odgovornog za smanjenje imunološke odbrane. Otuda i potreba da radimo na svojim osećanjima kako bismo vratili mir i ravnotežu duha i tela.

„Duhovno isceljenje“ je Hari, čini se, uspešno doživeo, barem prema onome što je prepričao u podkastu The Me You Can't See gde je priznao da se nekoliko puta u životu osećao bespomoćno i da je izbliza poznavao mentalne bolesti.

„Mislim da ne bismo trebali upirati prstom ni u koga i kriviti, ali svakako kada je roditeljstvo u pitanju, ako sam iskusio neki oblik bola ili patnje zbog svojih roditelja, učiniću sve da prekinem taj ciklus kako ga ne bih preneo na svoju decu.“

Izjava koja ima ukus obećanja.  

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Otkrivamo vam koja ostrva Grci sakrivaju od turista i gde se ona nalaze

Grčka je mnogo više od tri prsta. Ona svoja najlepša ostrtva čuva samo za svoje lokalce, ali mi vam otkrivamo koja su to ostrva.

Lifestyle

Matcha: Sve što treba da znaš o ovom trendi, ali i zdravom napitku

Napici sa matcha prahom nisu samo u trendu, već su i jako dobri za zdravlje. Otkrivamo ti šta je matcha, koji su njeni benefiti i kako da je konzumiraš.

Lifestyle

8 trendova koje ćemo zauvek zaboraviti kada se pandemija i zvanično završi!

Opustili se jesmo, ali i dalje nije sve završeno. A kada bude - nemojte da je neko spomenuo neki od ovih trendova!

Lifestyle

Kako da nam koža ne bude tesna: Vodič za održavanje kožnih torbi

Kao što je naša majka imala “tu jednu” kožnu torbu koju nam je dala u amanet, tako smo i mi želeli da sebi jednog dana priuštimo makar jednu kvalitetnu, kožnu torbu za koju znamo d...

Lifestyle

Otkrivamo: Kako se zaista hrane sportistkinje tokom priprema za Olimpijske igre

Verovala ili ne, ukusni zalogaji kao što su pasta, pica i sladoled uključeni su u njihove planove ishrane!

Lifestyle

Kako se danas traži posao?

Ne možete da pronađete novo radno mesto? Možda pravite neku od 5 grešaka koje se, na sreću, mogu lako ispraviti.

Lifestyle

Svuda gde želite da budete

U svetu punom priča, vaša iskustva su ono što vas izdvaja od drugih. Za korisnike Premium kartica, Visa je pripremila ekskluzivno iskustvo koje ide u korak sa vašim dinamičnim stil...

Lifestyle

Pratimo modu i volimo trendove. Go Blue!

Trendovi nam se nameću iz sezone u sezonu, teško je ispratiti baš sve ali se trudimo da sebi priuštimo stvari koje će nam dati osećaj slobode i izražaja.

Lifestyle

Zavirite u jedan od najlepših stanova koji Meril Strip godinama nije uspevala da proda

18 fotografija dokazaće vam ono što reči ne mogu, ovaj penthouse koji se nalazi na donjem delu Menhetna jedan je od najlepših životnih prostora koje smo ikada videli.

Lifestyle

Najkul letnji trendovi koji će osvežiti tvoju svakodnevicu

Potražili smo inspiraciju za osveženje u fashion, beauty i lifestyle trendovima i evo šta je to privuklo našu pažnju.

Lifestyle

Deca poznatih: Siroti mali bogataši

Istaknuti milijarderi se obavezuju da potomcima neće ostaviti ništa ili će im dati tek delić svoje ogromne imovine. Zašto to čudi običan svet?

Lifestyle

Bitka superbogataša za svemir

Rivalstvo dva najbogatija čoveka na svetu, Iliona Maska i Džefa Bezosa, svelo se na takmičenje u novoj igrački elite - privatnim letovima među zvezde.

Lifestyle

Lora Doneli: Heroina koju ćemo voleti

Posle nagrađivanih dramskih uloga, 38-godišnja Lora Doneli prokrčiće put ka slavi kao ideal nove žene u seriji Nemoguće, i to doslovno - natprirodnim moćima i pesnicama.

Lifestyle

Rita Moreno: Košmar američkog sna

Rita Moreno, prva latino glumica koja je osvojila Oskara, u novom dokumentarnom filmu otkriva mračnu stranu slave.