Lifestyle

Srećan rođendan, Demi Mur! 20 legendarnih momenata holivudske zvezde

Glumica koja je zasigurno ispisala deo holivudske istorije jeste Demi Džin Gajns, poznata kao Demi Mur. Gradivši karijeru prvenstveno kao foto-model, uspela je da nađe svoj put do filmskog platna.

Za vreme braka sa muzičarem Fredi Murom, dobila je šansu da zaigra u sapunici „Opšta bolnica“, koja  je u to vreme bila najgledanija serija u dnevnom terminu. Igrala je mladu novinarku Džeki Templton i uloga joj je donela veliki uspeh. Već u 20. godini života dobila je prvu ulogu u pravom filmu “Za sve je kriv Rio”, a ubrzo potom i za “Vatru svetog Elma”.

Na taj način, 80-ih godina glumica ulazi u širu javnu svest, da bi se u narednoj deceniji, već etablirala kao jedna od najpoznatijih holivudskih zvezda.

Popularnosti jedne od najzgodnijih i najharizmatičnijih američkih glumica, doprineli su i brakovi sa velikim filmskim zvezdama – Brus Vilisom, sa kojim ima tri ćerke, kao i sa Eštonom Kučerom.

Danas legendarna Demi slavi 59. rođendan i povodom toga, u našoj galeriji podsećamo se nekih od najistaknutijih momenata u njenom životu.

Foto: Profimedia, Twitter

Priredila: T. Misovic