Lifestyle

Samo se dobrim srcem čuje zvuk drugog srca

Humanitarni događaj “Slikarski ringišpil”, koji je za cilj imao novogodišnje druženje i podršku za korisnike radnog centra “Zvuci srca”, kao i obeležavanje Međunarodnog dana ljudskih prava – održan je 10. decembra u Rajićeva Shopping Centru.

Organizatori ovog nesvakidašnjeg, umetničkog događaja u srcu grada – Ars kreativno i maštovito u saradnji sa Rajićeva Shopping Centrom odlučili su da spoje humanost i kreativnost, a pozivu su se nesebično odazvali eminentni umetnici: Ružica Milutinović, Stefan Lukić, Svetlana Ninković i Aleksandar Popović, kao i jedna od najpoznatijih digitalnih kreatora i kolumnistkinja, Branislava Antović, ali i pevačica Anđela Vujović – Angellina.

Događaj koji je održan u novogodišnjoj atmosferi Rajićeva Shopping Centra, bio je organizovan za korisnike HO “Dečje srce” i njihov radni centar “Zvuci srca” koji su i sami bili učesnici i preneli na platno – svoj zvuk srca što je bila tema “Slikarskog ringišpila”.

U okviru ovog humanitarnog događaja učesnici su oslikavali 7 slikarskih platana u ukupno 7 iteracija, a svaki učesnik se zadržao ispred jednog platna 15 minuta. Nakon što su svi posle tročasovnog slikarskog druženja ostavili trag na platnu i preneli svoj zvuk srca, nastala su unikatna umetnička dela koja će biti licitirana u okviru humanitarne aukcije, a sav novčani prihod biće doniran HO “Dečje srce”.

Tokom događaja učesnici su uživali u druženju sa korisnicima centra “Zvuci srca”, razgovorima i toploj čokoladi koju je za ovu priliku obezbedio Starbucks Srbija. Umetnička dela će biti izložena u Rajićeva Shopping Centru do 16. decembra, nakon čega će biti preneta u kafić “Zvuci srca” na Čuburi.

Za ove unikatne slike tokom čijeg nastajanja su multimedijalni umetnici „ukrstili četkice“, možete licitirati na Instagram profilima: @zvucisrca, @arskreativnoimastovito, @rajicevashoppingcenter ili kroz prosleđen upit na e-mail: katarina.m@decjesrce.rs.

Žiro račun na koji možete uplatiti novac za pomoć korisnicima ove Humanitarne organizacije je sledeći: 250-1340000055060-07, a svrha uplate: Slikarski ringišpil.

Tekst: Promo 

Fotografije: Mrdja Lovers Studio