Lifestyle

Savršena noćna fotografija? Da moguće je!

Snimanje savršeno oštrih fotografija i videa, od sumraka do svitanja, sada je moguće uz pametne telefone nove Galaxy S23 serije. Kompanija Samsung Electronics je odlučila da napravi najbolje od najboljih – telefone koji daju neverovatne fotografije i u uslovima sa slabim osvetljenjem, bez obzira da li imate veštine profesionalnog fotografa.

Nova Galaxy S23 serija pruža više mogućnosti i slobode za istraživanje sopstvene kreativnosti jer sva tri telefona Galaxy S23, S23+ i S23 Ultra odlikuju fenomenalne karakteristike. Čuvena Samsung Galaxy kamera korisnicima predstavlja poboljšane Nightography mogućnosti, te ne morate da brinete da li je prostor dovoljno osvetljen jer savršene fotografije mogu nastati u svakom ambijentu u kojem se nalazite – čak i onom u velikom mraku. Uz ovaj pametni uređaj zasigurno ćete snimiti fotografije besprekorne rezolucije. Ugrabite više detalja čak i u mraku i stvorite brojne uspomene, od snimanja omiljene pesme na koncertu do pravljenja selfija ili grupne slike prijatelja na večeri.

Istražite lokaciju na kojoj planirate da fotografišete

Ukoliko planirate da radite u mraku, prvo proverite svoju lokaciju kako biste planirali kadrove pre snimanja fotografija. Zabeležite sve moguće izazove ili prepreke. Da li je lokacija osvetljena veštačkim svetlom? Da li svetla menjaju boje? Koji ugao izgleda najbolje? Kako najbolje iskoristiti svetlo koje imate? Nakon toga, vreme je da iskoristite sve benefite koje vam pružaju ove kamere. Adaptivni senzor visoke rezolucije pomera piksele kako bi se uskladili sa osvetljenošću i inteligentno se prebacuje na režim visoke rezolucije. Takođe, može da koristi više režima istovremeno i brzo kombinuje okvire za besprekorno svetle, oštre slike.

Pripremite se da budete napolju duže vreme

Kada fotografišete noću, budite spremni da duži period boravite napolju. Za snimanje sjajnih noćnih snimaka potrebno je vreme, od snimanja savršenog kadra do prilagođavanja opcija na kameri za pravo vreme ekspozicije. Ukoliko želite da zabeležite snimke poput profesionalnih, odličan rekvizit koji vam može pomoći jesu rukavice koje su prilagođene za rad na ekranu osetljivom na dodir. Pripremite se za nezaborane slike, jer pomoću Astrophoto postavki na Galaxy S23 pametnom telefonu detalji na noćnom nebu ili oku nevidljiva Mlečna staza postaju nikad bliže vama. Dovoljno je da podesite ekspoziciju ručno ili pustite da je kamera izabere, zatim je usmerite ka nebu i napravite jasan snimak planeta i sazvežđa. Budite kreativni I pretočite zvezdano nebo u umetničku sliku.

Zaboravite na blic

Još jedna od prednosti je što od sada maksimalno možete iskoristiti ambijentalno urbano svetlo jer fotografisanje sa blicom (osim u studiju) nikada ne bi ispale onakve kako ste planirali. Na sreću, sa Galaxy S23 serijom nećete imati ovaj problem. Pored same kamere, Samsung Galaxy S23, S23+ i S23 Ultra koriste i Night Solution, koji se automatski uključuje kada telefon otkrije da snimate u uslovima slabog osvetljenja. Možete i da snimite više fotografija istovremeno, jednim pritiskom na dugme, a zatim da ih kombinujte najbolje u finalnu sliku.

Portret noću? Zašto da ne!

Dubina i dimenzija su ono što samo profesionalna kamera može da pruži. Napravite vrhunske portrete pri slabom osvetljenju, kao i autoportrete, zahvaljujući revolucionarnoj zadnjoj kameri, kao i kameri za selfije. Za savršenu fotografiju blago zamutite pozadinu kako bi lica prijatelja došla do izražaja i pustite da detalji zasijaju na DSLR nivou. Dok za fantastični noćni video dovoljno je da pritisnete dugme za snimanje za jasne, tečne scene načičkane detaljima. Radi se o Samsung tehnologiji za snimanje najstabilnijih video-snimaka pri slabom svetlu uz superiorni OIS i smanjenje šuma, zahvaljujući kojoj je kvalitet snimaka bioskopski.

Ovi novi pametni telefoni vas definitivno neće ostaviti ravnodušnima, a kako biste se detaljnije informisali o svim karakteristikama, posetite: https://www.samsung.com/rs/smartphones/galaxy-s23/ za Galaxy S23 i S23+ telefone, dok za Galaxy S23 Ultra možete kliknuti na: https://www.samsung.com/rs/smartphones/galaxy-s23-ultra/ .

Gledaj You Tube bez prekida

Iskoristi do četiri meseca besplatnog You Tube Premium na Samsung Galaxy uređaju koji  deo promocije i gledaj omiljene video snimke bez reklama, bez Wi fi mreže.

Foto: Promo

Tekst: Promo