grazia

Lifestyle

Luksuzan život Selme Hajek: Ko je francuski milijarder koji je osvojio srce glumice?

Sin jednog od najbogatijih ljudi na svetu Fransoa Pinoa, Fransoa-Anri marljivo je napredovao do presedavajućeg u francuskom luksuznom konglomeratu koji poseduje modne kuće Guči, Balenciagu, Sen Loran i Botega Venetu, kao i aukcijsku kuću Kristis i francusku vinariju Šato Latur.

Kako je sve krenulo?

Nakon što je 1985. diplomirao menadžment na HEC, bile su potrebne decenije pre nego što je Pino preuzeo uzde svog oca postavši predsednik Groupe Artemis 2003. godine, a zatim predsednik i izvršni direktor Keringa dve godine kasnije. Dodajte još nekoliko decenija toj vremenskoj liniji i sada gledamo u trećeg generalnog direktora Harvard Business Review-a sa najboljim učinkom na svetu u 2019.

Za čoveka sa ovakvim CV-em, ne iznenađuje što se neto vrednost njegove imovine sada procenjuje na 7 milijardi dolara, prema Forbsu.

Salma / Selma, crveni tepih i njihovi luksuzni odmori

Uprkos tome što je deo jedne od najuticajnijih porodica u Francuskoj, Pinoa su počeli da primećuju i van modne industrije tek nakon objave veze sa holivudskom glumicom 2007.

Od 2009. godine kada su se venčali, 59-godišnji francuski milijarder uživa u razmazivanju supruge sa kojom ima 14-godišnju ćerku. Čini se da ne postoji ništa što ga više usrećuje od putovanja na sva ta živopisna mesta sa Selmom.

Nakon što su se venčali u Parizu, samo nekoliko meseci kasnije obnovili su zavete u Veneciji i priredili još jednu zabavu. Najvažnije je da je 2018. Pino iznenadio Selmu još jednom obnovom zaveta na tropskom ostrvu Bora Bora.

Kao direktor jedne od najvećih svetskih modnih grupa, Pino takođe nikada ne razočara na crvenom tepihu kao ni meksičko-američka glumica. Moćni par često se može videti u Guči kreacijama.

Pino filantrop

Pino nije samo pionir u industriji luksuzne robe: on je osnovao i finansirao Kering fondaciju, koja podržava žene – žrtve nasilja. U 2019. godini, Kering grupa je takođe donirala 113 miliona dolara za restauraciju katedrale Notr Dam u Parizu.

Vlasnik najbogatijeg evropskog sportskog tima

Na šta još Pino voli da potroši svoje dragoceno vreme? Pa, on je trenutno četvrti najbogatiji vlasnik sportskog tima na svetu, a najbogatiji u Evropi prema Forbsu, pošto je predsednik Grupe Artemis, koja poseduje francusku Ligu 1 Fudbalskog kluba Stade Rennais. Čak je i Selma primećen kako navija pored Pinoa tokom nekoliko mečeva održanih u Francuskoj.

Zavirite nakratko u njihov život u našoj galeriji.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. Mišović

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Ovo su 4 najpoznatija slučaja viđenja NLO-a u istoriji

Istraga nepoznatpg na kanalu National Geographic

Lifestyle

Nekrunisana kraljica: Zašto svi vole princezu En

Nakon ceremonije krunisanja novog kralja Velike Britanije Čarlsa III, oči javnosti uprte su u njegovu mlađu sestru.

Lifestyle

Erotika sa etikom

Dok se oko Pornhuba pletu optužbe, raste broj platformi sa filmovima za odrasle čiji se poslovni model vodi moralnim načelima, čak feminizmom.

Lifestyle

Zavirite u novi dom Bena i Dženifer

Slavni par dugo je tragao za kućom koja zadovoljava njihove standarde, ali napokon ju je našao.

Lifestyle

Srećan raskid braka - postoji!

Ris Viterspun i Džim Tot su kraju svog braka nazdravili umesto da ga dramatizuju.

Lifestyle

Rajan Gosling ekskluzivno o privatnom životu, Evi Mendez i ćerkama

Popularni Ken otkrio kako ga je slučajno upoznavanje navelo na razmišljanje o osnivanju porodice po prvi put.

Lifestyle

Održano prvo regionalno takmičenje barmena u pravljenju koktela „Schweppes Mixology“

Iskustvo, istančan ukus i kreativnost ukrstilo je 26 barmena iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, na finalnoj večeri takmičenja „Schweppes Mixology, kokteli sa karakterom“.

Lifestyle

Nova saznanja o NLO-ima! Pentagon zabrinut zbog jedne stvari! Evo i koje

U pet jednočasovnih nastavaka emisija se bavi izveštajima o nedavnim događajima.