grazia

Lifestyle

Septembar je mesec putovanja u evropske metropole - evo koje bi trebalo da posetite!

Stres  i užurban način života rezultirali su pojavom vikend putovanja. City break turizam je jedan od najpopularnijih oblika turizma u svetu. Kratki ali češći odmori postali su jednostavno potreba savremenog čoveka. Želja da se doživi neko novo mesto, upoznaju ljudi i drugačija kultura, okuse lokalni specijaliteti, veća je nego ikada.

U septembru neko ide na more, ali oni koji su letnji odmor već iskoristili, opredeljuju se za kraći i aktivniji boravak u nekom od evropskih gradova. Ogroman broj turista je prošle godine bio sprečen da uživa u svim čarima koje nudi jedna metropola. Stanje ove jeseni je mnogo bolje, a sigurne polaske za Barselonu, Istanbul, Atinu, Budimpeštu, Prag, Moskvu sve do novembra garantuje turistička agencija “Travelland”.

Možete se opredeliti za autobuske ili avionske aranžmane u skladu sa izabranom destinacijom. Prilikom rezervacije avionskih aranžmana uplaćuje se samo 49 evra, dok je za autobuske taj iznos niži, svega 29 evra po osobi.

Grad nesvakidašnjeg izgleda i maštovite arhitekture, grad bogate istorije, umetnosti i kulture, jednostavno grad koji ima sve je neodoljiva Barselona. Iz tog razloga organizovan je veći broj avionskih polazaka počev od 2.septembra. Boravak na 4 dana sa uključenom avionskom kartom i taksama može koštati 449 evra. Tokom septembra i oktobra možete se opredeliti i za aranžmane na 8, 11, 12 dana.

Malo je srpskh turista koji do sada nisu bar jednom u životu posetili Istanbul. Svakako je grad kojem se vredi vraćati više puta. Ukoliko se odlučite za 6 dana boravka uz korišćenje organizovanog autobuskog prevoza, onda će vas taj aranžman koštati svega 89 evra. Prvi polazak je 15. septembra, a sledeći je 6. oktobra.  Za avionske aranžmane od 4 dana i prvi polazak 18.9, treba izdvojiti ukupno 299 evra po osobi (cena uključuje avio kartu, takse, hotelski smeštaj). Polasci za Istanbul su obično subotom i četvrtkom.

Ukoliko se teško mirimo sa činjenicom da je leto na izmaku, boravak u Atini će učiniti da se opet osećamo kao da smo na moru. Agencija “Travelland” je spremila avionske aranžmane tokom septembra, oktobra ali i novembra. Prvi polazak je 16.9. a cena za boravak od 4 dana je 349 evra po osobi.

Destinacija kao što je Moskva u kombinaciji sa Sankt Peterburgom, vredi svaki plaćeni evro. Jedini termin u ponudi, a koji ne bi trebalo propustiti je 17.9-23.9. (aranžman od 7 dana, 6 noćenja). Ulazak u Rusiju je dozvoljen državljanima Srbije, ali je poreban negativan PCR test ne stariji od 72 sata.
Aranžman košta 695 evra i uključuje avionski prevoz na relaciji Beograd-Moskva i Sankt Peterburg-Beograd, aerodromske takse, prevoz vozom Moskva-St. Peterburg, hotelski smeštaj, usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča, koji su od izuzetnog značaja na ovakvim destinacijama.

Za one koji ipak žele jedan ugodan produženi vikend u jednako lepim, ali dosta bližim evropskim metropolama, izbor može biti Prag (po ceni od 99€ / 6 dana, 3 noćenja) ili Budimpešta (po ceni od 85€ / 4 dana, 2 noćenja). Autobuski polasci su rezervisani za polovinu septembra, tačnije 15.9. tj 16.9.

Detaljne informacije čekaju vas na adresi Dobračina 43 u Beogradu. Agencija “Travelland” je dostupna svakog radnog dana od 9-20h, subotom od 9-16h, ali i nedeljom od 10 do 17 časova.
http://www.travelland.rs/

Tekst: Promo

Foto: Pixabay, Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Nemaju nijedan nalog: Ovo su poznate ličnosti koje odbijaju da koriste društvene mreže

“Ne predstavljamo svoje živote istinito", rekla je Bulok. "Ne objavljujem i ne radim ništa od toga."

Film

15 najboljih romantičnih filmova svih vremena koje ćemo gledati ovog vikenda

Širok spektar najboljih romantičnih filmova svih vremena.

Lifestyle

Da li ste znali: Simbolika boja u različitim kulturama i marketingu

Saznajte šta boje govore i označavaju u različitim kulturama i kako se koriste u marketinške svrhe.

Lifestyle

Zašto niko ne želi da kupi luksuzni dom Dženifer Lopez?

Da li ovo dodatno komplikuje useljenje sa Benom?

Lifestyle

5 stvari o kojima treba da razgovarate sa partnerom pre veridbe

Ne želimo da vam kvarimo lepotu i romantičnost veridbe, ali svi znamo da je ljubav ponekad krajnje praktična stvar.

Lifestyle

Spasimo hranu: Nacionalni dan davanja u Lidlu

U susret Nacionalnom danu davanja koji se obeležava 9. oktobra, kompanija Lidl Srbija poziva sve svoje potrošače da se priključe kampanji "Spasimo hranu, spasimo humanost".

Lifestyle

Sedam godina zajedničke misije: Lindex i kupci udruženi u borbi protiv raka dojke

U periodu od 1. do 14. oktobra, biće donirano 10 posto prihoda od prodaje kompletnog Lindex asortimana Žene i Veš za žene Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. 

Vesti

Kako se postiže vamp look u Šanel kompletu demonstrira nam Penelope Kruz

Španska diva blistala je na madridskoj premijeri filma "Madres paralelas".