grazia
X

Lifestyle

Septembar je mesec putovanja u evropske metropole - evo koje bi trebalo da posetite!

Stres  i užurban način života rezultirali su pojavom vikend putovanja. City break turizam je jedan od najpopularnijih oblika turizma u svetu. Kratki ali češći odmori postali su jednostavno potreba savremenog čoveka. Želja da se doživi neko novo mesto, upoznaju ljudi i drugačija kultura, okuse lokalni specijaliteti, veća je nego ikada.

U septembru neko ide na more, ali oni koji su letnji odmor već iskoristili, opredeljuju se za kraći i aktivniji boravak u nekom od evropskih gradova. Ogroman broj turista je prošle godine bio sprečen da uživa u svim čarima koje nudi jedna metropola. Stanje ove jeseni je mnogo bolje, a sigurne polaske za Barselonu, Istanbul, Atinu, Budimpeštu, Prag, Moskvu sve do novembra garantuje turistička agencija “Travelland”.

Možete se opredeliti za autobuske ili avionske aranžmane u skladu sa izabranom destinacijom. Prilikom rezervacije avionskih aranžmana uplaćuje se samo 49 evra, dok je za autobuske taj iznos niži, svega 29 evra po osobi.

Grad nesvakidašnjeg izgleda i maštovite arhitekture, grad bogate istorije, umetnosti i kulture, jednostavno grad koji ima sve je neodoljiva Barselona. Iz tog razloga organizovan je veći broj avionskih polazaka počev od 2.septembra. Boravak na 4 dana sa uključenom avionskom kartom i taksama može koštati 449 evra. Tokom septembra i oktobra možete se opredeliti i za aranžmane na 8, 11, 12 dana.

Malo je srpskh turista koji do sada nisu bar jednom u životu posetili Istanbul. Svakako je grad kojem se vredi vraćati više puta. Ukoliko se odlučite za 6 dana boravka uz korišćenje organizovanog autobuskog prevoza, onda će vas taj aranžman koštati svega 89 evra. Prvi polazak je 15. septembra, a sledeći je 6. oktobra.  Za avionske aranžmane od 4 dana i prvi polazak 18.9, treba izdvojiti ukupno 299 evra po osobi (cena uključuje avio kartu, takse, hotelski smeštaj). Polasci za Istanbul su obično subotom i četvrtkom.

Ukoliko se teško mirimo sa činjenicom da je leto na izmaku, boravak u Atini će učiniti da se opet osećamo kao da smo na moru. Agencija “Travelland” je spremila avionske aranžmane tokom septembra, oktobra ali i novembra. Prvi polazak je 16.9. a cena za boravak od 4 dana je 349 evra po osobi.

Destinacija kao što je Moskva u kombinaciji sa Sankt Peterburgom, vredi svaki plaćeni evro. Jedini termin u ponudi, a koji ne bi trebalo propustiti je 17.9-23.9. (aranžman od 7 dana, 6 noćenja). Ulazak u Rusiju je dozvoljen državljanima Srbije, ali je poreban negativan PCR test ne stariji od 72 sata.
Aranžman košta 695 evra i uključuje avionski prevoz na relaciji Beograd-Moskva i Sankt Peterburg-Beograd, aerodromske takse, prevoz vozom Moskva-St. Peterburg, hotelski smeštaj, usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča, koji su od izuzetnog značaja na ovakvim destinacijama.

Za one koji ipak žele jedan ugodan produženi vikend u jednako lepim, ali dosta bližim evropskim metropolama, izbor može biti Prag (po ceni od 99€ / 6 dana, 3 noćenja) ili Budimpešta (po ceni od 85€ / 4 dana, 2 noćenja). Autobuski polasci su rezervisani za polovinu septembra, tačnije 15.9. tj 16.9.

Detaljne informacije čekaju vas na adresi Dobračina 43 u Beogradu. Agencija “Travelland” je dostupna svakog radnog dana od 9-20h, subotom od 9-16h, ali i nedeljom od 10 do 17 časova.
http://www.travelland.rs/

Tekst: Promo

Foto: Pixabay, Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Holivudske zvezde koje imaju poznate očeve

Ove zvezde pratile su stope svojih slavnih roditelja.

Lifestyle

10 karakteristika mentalno zdravih ljudi

Kako mentalno zdravlje izgleda u stvarnom životu?

Lifestyle

NEW MOMENT SE VRATIO KUĆI

Mnoge poznate ličnosti poput Princa Filipa i Princeze Danice Karađorđević, Bojana Perića, Ane Štajdohar i Nikole Demonje, Stefana i Danijele Buzurović okupile su se na New Moment ž...

Lifestyle

Da li želite da provedete noć u Skubi Du kombiju? Sada imate mogućnost!

Zavirite u unutrašnjost legendarnog Mystery Machine - vozila družine uz koju smo odrastali!

Lifestyle

Vikend horoskop od 17. do 19. juna

Pokažite drugima koliko vredite.

Lifestyle

Kako da uništite vezu u 5 lakih koraka

Ukoliko želite da vaša veza bude zdrava, kvalitetna i dugovečna - radite sve suprotno!

Lifestyle

6 znakova da je vašem partneru i vama potrebna pauza

Nažalost, faza medenog meseca u vezi ne može da traje zauvek...

Lifestyle

Banca Intesa i Stefan Milenković najavili saradnju na projektu "Banka pod vašim prstima"

Banca Intesa je, u okviru projekta "Banka pod vašim prstima", predstavila brend ambasadora novog digitalnog bankarstva, svetski poznatog violinistu - Stefana Milenkovića.

Lifestyle

Doživite novo iskustvo kupovine u Tehnomanija Bosch Concept Store prodavnici

Tehnomanija je u saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom, kompanijom Bosch, otvorila jedinstvenu i specijalizovanu prodavnicu – Bosch Concept Store.

Lifestyle

Čitav svet pogodnosti uz Visa premium kartice

Visa je omogućila specijalne pogodnosti prilikom plaćanja Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite karticama kod više od 50 partnera.

Lifestyle

Po čemu ćemo pamtiti suđenje Džonija Depa i Amber Herd?

Suđenje veka je završeno, a ovo su momenti po kojima ćemo ga pamtiti.