grazia

Lifestyle

Singl ste? Psiholog otkriva 6 blagodeti samačkog života

Leto je stiglo, a vi ste slobodni. Ne treba da brinete. Biti sam ima svoje pozitivne strane. Tako bar tvrdi psiholog. A kad smo već kod toga, leto & sloboda, ipak ne zvuče tako loše.

Kada govorimo o samcima, rekli bismo da oni spadaju u dve kategorije. Oni koji uživaju u svojoj slobodi i oni koji je ne vide tako. Ako ste u drugoj kategoriji možda vam samački život teško pada, pogotovo sada kada se posle karantina čini da su svi nekako pronašli svoju drugu polovinu, ili su bar ostali u svojim vezama. Ali samački život može biti vrlo prijatan, ako to dopustite, kaže psiholog.

Iako će zdrava veza verovatno imati svoje koristi, retko razmišljamo o svemu dobrom što može proizaći iz toga što smo slobodni. Evo nekih blagodeti samačkog života, prema rečima psihologa i stručnjaka za veze.

1. Ojačajte odnos sa sobom

Često kada smo u vezi, partner nam pomaže podižući naš duh i podsećajući nas na našu vrednost. „Iako zvuči kao kliše, samoća nam daje priliku da radimo pravi posao sa sobom. Možemo naučiti da sami u sebi tražimo ohrabrenje i podršku fokusirajući se na svoj odnos sa sobom. Pravo je vreme da naučite kako da volite sebe.

2. Pronađite ono što zaista želite

Samoća vam daje vremena da naučite više o sebi. Postaje vam jasno ko ste i počinjete više da uživate u svom društvu. Skakanje iz veze u vezu može izgubiti svrhu. Ostajući neko vreme sami, možete shvatiti gde ste i šta zaista želite.

3. Negujte i pridajte značaj neromantičnim vezama

Iako romantične veze često imaju prednost, jaka prijateljstva su veoma važna. Kada imamo vremena i prostora da se pobrinemo za njih, oni mogu obogatiti naš život na sličan i čak viši način od romantične veze. „Kada smo sami, obično imamo više vremena da se usredsredimo na sebe i druge važne veze u životu“, kaže psihlog.

4. Imate više vremena za sebe

Bilo da je to nešto što ste oduvek želeli da radite ili hobi koji ste želeli da započnete, imaćete više vremena nego kada ste bili u vezi. „Iako bi većina ljudi rekla da njihova veza vredi, nije neobično da imate mnogo manje vremena u vezi“, kaže psiholog.

5. Možete doneti sve odluke

Svaka veza dolazi sa jednim ili više kompromisa, ali kada ste sami, možete ispuniti sve planove. „Da li želite da rezervišete spontano putovanje u inostranstvo na nekoliko nedelja? Nema problema". „Da li vam se seli u novi grad?“ Možete da radite šta god želite bez ograničenja.

6. To je prilika za rast

I na kraju, biti samac deo je života koji može poslužiti kao ogroman katalizator vašeg unutrašnjeg rasta. „Samoća često podstiče osobu da pogleda unutra i da se mentalno i fizički bolje brine o sebi“, objašnjava Spinelli, „jer ne putuje između svojih potreba i potreba svog partnera“.

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Otkrivamo vam koja ostrva Grci sakrivaju od turista i gde se ona nalaze

Grčka je mnogo više od tri prsta. Ona svoja najlepša ostrtva čuva samo za svoje lokalce, ali mi vam otkrivamo koja su to ostrva.

Lifestyle

Matcha: Sve što treba da znaš o ovom trendi, ali i zdravom napitku

Napici sa matcha prahom nisu samo u trendu, već su i jako dobri za zdravlje. Otkrivamo ti šta je matcha, koji su njeni benefiti i kako da je konzumiraš.

Lifestyle

8 trendova koje ćemo zauvek zaboraviti kada se pandemija i zvanično završi!

Opustili se jesmo, ali i dalje nije sve završeno. A kada bude - nemojte da je neko spomenuo neki od ovih trendova!

Lifestyle

Kako da nam koža ne bude tesna: Vodič za održavanje kožnih torbi

Kao što je naša majka imala “tu jednu” kožnu torbu koju nam je dala u amanet, tako smo i mi želeli da sebi jednog dana priuštimo makar jednu kvalitetnu, kožnu torbu za koju znamo d...

Lifestyle

Otkrivamo: Kako se zaista hrane sportistkinje tokom priprema za Olimpijske igre

Verovala ili ne, ukusni zalogaji kao što su pasta, pica i sladoled uključeni su u njihove planove ishrane!

Lifestyle

Kako se danas traži posao?

Ne možete da pronađete novo radno mesto? Možda pravite neku od 5 grešaka koje se, na sreću, mogu lako ispraviti.

Lifestyle

Svuda gde želite da budete

U svetu punom priča, vaša iskustva su ono što vas izdvaja od drugih. Za korisnike Premium kartica, Visa je pripremila ekskluzivno iskustvo koje ide u korak sa vašim dinamičnim stil...

Lifestyle

Pratimo modu i volimo trendove. Go Blue!

Trendovi nam se nameću iz sezone u sezonu, teško je ispratiti baš sve ali se trudimo da sebi priuštimo stvari koje će nam dati osećaj slobode i izražaja.

Lifestyle

Zavirite u jedan od najlepših stanova koji Meril Strip godinama nije uspevala da proda

18 fotografija dokazaće vam ono što reči ne mogu, ovaj penthouse koji se nalazi na donjem delu Menhetna jedan je od najlepših životnih prostora koje smo ikada videli.

Lifestyle

Najkul letnji trendovi koji će osvežiti tvoju svakodnevicu

Potražili smo inspiraciju za osveženje u fashion, beauty i lifestyle trendovima i evo šta je to privuklo našu pažnju.

Lifestyle

Deca poznatih: Siroti mali bogataši

Istaknuti milijarderi se obavezuju da potomcima neće ostaviti ništa ili će im dati tek delić svoje ogromne imovine. Zašto to čudi običan svet?

Lifestyle

Bitka superbogataša za svemir

Rivalstvo dva najbogatija čoveka na svetu, Iliona Maska i Džefa Bezosa, svelo se na takmičenje u novoj igrački elite - privatnim letovima među zvezde.

Lifestyle

Lora Doneli: Heroina koju ćemo voleti

Posle nagrađivanih dramskih uloga, 38-godišnja Lora Doneli prokrčiće put ka slavi kao ideal nove žene u seriji Nemoguće, i to doslovno - natprirodnim moćima i pesnicama.

Lifestyle

Rita Moreno: Košmar američkog sna

Rita Moreno, prva latino glumica koja je osvojila Oskara, u novom dokumentarnom filmu otkriva mračnu stranu slave.