Srećan raskid braka – postoji!

Ris Viterspun i Džim Tot su kraju svog braka nazdravili umesto da ga dramatizuju. Njihov savršeni plan, koji su stvarali mesecima, mogao bi da otvori novo poglavlje u rastancima, i to ne samo holivudskim

Uvek je isto kada se “zlatni” holivudski parovi rastaju. Portparoli žure da uvere javnost kako je razlaz protekao mirno, da će njih dvoje ostati prijatelji i dobri roditelji svojoj deci, ako ih imaju. Tako je bilo i sa glumcima Riz Viderspun i Džimom Totom. Posle 12 godina braka, oni će ostati ujedinjeni u “srdačnoj ljubavi, ljubaznosti i međusobnom poštovanju” preko svog desetogodišnjeg sina Tenesija, stajalo je u  objavi o njihovom razvodu. Ali, prve postbračne fotografije raspoloženog para pokazuju da je ovoga puta nešto drugačije. Dok se u ogromnoj većini slučajeva iza toplih reči naslućuje dug i iscrpljujući rat za starateljstvo nad decom, kućama i kolekcijom sportskih automobila, ova glumica, inače poznata po naprednom i preduzetničkom duhu, ponovo je iznenadila javnost. Ona je zajedno sa Totom radila na savršenom planu razdvajanja u pravo vreme. I to su razrađivali mesecima.

Prvo su sredili finansije. – Riz je provela prošlu godinu pripremajući se za sledeće poglavlje u svom životu i dovela je u red svoje finansije od kraja 2020. do danas – navodi se u saopštenju. Zajednička imovina poput medijske kompanije Hello Sunshine je prodata. Zajedničke nekretnine u Los Anđelesu i Nešvilu takođe, i to su diskretno obavili agenti. – Uvažavajući jedno drugo, kada su shvatili da im se brak raspada, odlučili su da im je potreban dobar plan o tome kako će imovina biti podeljena. Nema šanse da njihovo razdvajanje uništi ono što su izgradili – zaključuje se u saopštenju. To je odmah privuklo medije da obračunaju brakorazvodni saldo, i dođu do ovih brojki: neto vrednost para Viderspun – Tot je oko 420 miliona dolara, gde Džim uneo „samo“ sa 20 miliona dolara.

U idealnom svetu razmišlja se o toku mogućeg razvoda dok je par još zajedno, ali se to skoro nikada ne dešava. Zato slobodno možemo reći da su Riz Viderspun i Džim Tot otvorili novo poglavlje u istoriji holivudskih razvoda i dali dobar primer svima ostalima. Ako planirate, recimo, zdravstveno i životno osiguranje ili fond za školovanje dece, zašto onda ne biste planirali i dobar razvod, i to baš u vreme kada živite skladno? Zvuči čudno, ali je u vreme, kada je venčani zavet “dok nas smrt ne rastavi” odavno postao prazna fraza, dobar plan za razvod takođe ulaganje u sreću. – Mirno razdvajanje može biti samo ako je plan za budućnost jasan – potvrđuje losanđeleski advokat za razvode Sven Laterman. Takozvani sporazum o posledicama razvoda takođe obezbeđuje fer odnos jednog supružnika prema drugom, čak i nakon godine razdvojenog života koja važi u Sjedinjenim Državama, a koja se mora poštovati pre pravno obavezujućeg razvoda. U slučaju Videspun i Tota, oni su uredili starateljstvo nad Tenesijem pre nego što su stavili konačnu tačku na brak. Riz već ima iskustva u zajedničkom roditeljstvu: sa bivšim suprugom Rajanom Filipom tačno je regulisala ko će i kako da brine o ćerki Avi koja danas ima 23, i sinu Dikonu, četiri godine mlađem. Filip je tako mogao da objavi na Dikonovom rođendanu: “Ovo smo uradili prilično dobro, Riz!”

Uz svo poštovanje prema glumičinim promišljenim postupcima, ne znamo samo jedno – koliko ju je emotivno pogodilo to što joj se raspao i drugi brak. Činjenica je, međutim, da je njena prijateljica Dženifer Aniston odmah bila tu da je podrži i pruži joj jedini savet koji zna, a on glasi: čak i ako si na pragu pedesete godine (Riz ima 48), ne treba ti muškarac da bi bila srećna. To je, u stvari, prvi korak u savršenom brakorazvnodnom planu. 

Tekst: Milica Đorđević

Foto: Profimedia