grazia

Lifestyle

Srpski ples na vrhu sveta

Reprezentacija Srbije u plesu nastavila je pobednički niz i na Svetskom prvenstvu - IDO World JAZZ, MODERN AND CONTEMPORARY CHAMPIONSHIPS, održanom od 28. Novembra do 04 decembra 2022. u Sloveniji.

Ove godine plesna reprezentacija je brojala 42 plesača iz 3 plesna kluba (Studio plesa RIS i DANCE FACTORY iz Beograda I Plesni klub FIVE iz Novog Sada)

Zahvaljujući talentu i predanom radu velikog broja trenera, koreografa i plesača Srbija je ove godine u samom samom vrhu Evrope i Sveta sa cak 22 medalje Na EP (10 zlatnih, 6 srebrnih i 6 bronzanih medalja) i 8 medalja na Svetskom prvenstu (2 zlatne, 4 srebrne i 1 bronzana)

Na Svetskom prvenstvu u Sloveniji, u kategoriji dece Natasa Spremo iz PK RIS osvojila je bronzu sa koreografijom WHO IS CALLING u kategoriji savremeni solo. U kategoriji juniora Srbija je dominirala osvojivši zlato u kategorijama formacija savremeni HIGH FREQUENCY, RIS, srebro grupa jazz TILL THE MORNING LIGHTS, RIS , srebro grupa savremeni WEB OF LIES, RIS, bronza grupa savremeni  9TH CIRCLE, RIS. U kategoriji parova savremeni  zlato za Masu Janjusević i Ninu Vukić sa koreografijom  ARE WE EVEN HERE,RIS i solisti savremeni juniori stariji srebro Nina Vukić sa koreografijom FIVE YEARS LATER iz Plesnog studija RIS i u kategoriji savremeni juniori mladji, srebro Lara Ilijev sa koreografijom LOOK AROUND iz plesnog kluba DANCE FACTORY.

Pored osvajača medalja, još 4 koreografije se takmičilo u finalima Evropskog prvenstva, ali će svoje medalje morati da dosegnu na nekom od narednih takmičenja.

“Nasi plesači, koreografi i treneri su bili sjajni na sceni i van nje. Svake Godine je konkurencija sve veća i ozbiljnija ali naš tim plesača, koreografa i trenera, uvek uspe da se nađe na samom vrhu izuzetnim radom i posvećenošću! Spremni smo za nove izazove!“ Rekla je kapiten reprezentacije Lea Abinun.

Foto: Promo

Tekst: Promo

Tags:

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Nove sezone serija "Specijalizant" i "Novi Amsterdam" samo na FOX LIFE

Uzbudljiv januar uz naše omiljenje medicinske drame očekuje nas na kanalu FOX LIFE

Lifestyle

Paris Hilton postala je mama!

U porodicu Hilton-Reum stigao je dečak.

Lifestyle

Nedeljni astro od 23. do 29. januara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Lifestyle

U lovu na istorijske komade: Kim Kardašijan sada poseduje ogrlicu princeze Dajane

Krst sa ametistom i dijamantima kupila je za skoro 200.000 dolara.

Film

5 stvari koje niste znali o Florens Pju

Neke od njih će vas potpuno šokirati

Lifestyle

Nedeljni astro od 16. do 22. januara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Lifestyle

Comfortcore – trend u opremanju enterijera koji će dominirati u 2023.

Prema sajtu Wayfair ljudi će najveću pažnju obraćati na udobnost.

Lifestyle

Dan bez pantalona: Ovako su izgledali putnici u londonskom metrou

Vožnja bez pantalona održava se već 20 godina u gradovima širom sveta.

Lifestyle

10 stvari koje naučite kada vas odgaja jaka majka

Pod izrazom “jaka majka” mislimo na ženu koja nije manipulativna, narcisoidna niti ima snažnu želju za kontrolom nego je požrtvovana, plemenita i upravo ona, kakvu bi svako poželeo...

Lifestyle

Ostavljena zbog "plastičnog" lica

Melani Grifit udavala se četiri puta, ima troje dece, a sada je sama i zdravljem plaća danak odlukama koje je donosila i životu kakav je vodila.

Lifestyle

Tiha čežnja  mlade princeze  

Kada za to dođe vreme, Leonor će stupiti na tron Španije. A dotle  skuplja slike izvesnog fudbalera koji joj je po ocu, kralju Felipeu, poslao potpisani dres.