Lifestyle

Šta je Bred Pit napravio od imanja oko kojeg se sudi s bivšom suprugom

Šest godina nakon što je Anđelina Džoli podnela zahtev za razvod od Breda Pita, njih dvoje su nekako, u mučnoj i preskupoj parnici, uspeli da podele sve. Sve, osim jednog imanja. Dok se u medijima u vezi sa Šato Miraval za glumičino ime uglavnom vezuju nove tužbe i optužbe za prevaru, glumac je stvar rešio na mnogo bolji način. Poznato imanje sa vinarijom u Francuskoj sada zvrji prazno, a Pit to ne želi. Zato je otvorio vrata svetski poznatim imenima. I to ne bilo kojima, nego umetnicima. Skriveno usred prekrasnog imanja, nalazi se utočište za muzičare i druge kreativce – Miraval Studios. Iza tog projekta, pored Breda Pita, stoji francuski kompozitor i producent Demijen Kvintar. Udružili su se kako bi ponovno oživeli legendarni studio u kojem su snimali Pink Flojd, AC/DC, Kortni Lav, Vem, Džudas Prist, Ramštajn, Sting, a osnovali su ga pre 45 godina francuski džez pijanista Žak Lusje i inženjer zvuka Patris Kvef.

Šta želi da uradi, Bred Pit je najavio još prošle godine, a kako se imanje prostire na 1.200 hektara, prostora ima dovoljno. Doduše, 50 posto vlasništva nad Miravalom je u rukama je Jurija Šeflera, vlasnika kompanije koja proizvodi vodeću rusku votku Stoličnaja ili Stoli – jer mu je Anđlina Džoli prodala svoju polovinu. Učinila je to bez znanja svog bivšeg muža i zbog toga su ponovo na sudu. U međuvremenu, Bred je ispunio sebi davnu želju, i obnovio slavni muzički studio.

Ko je Damijen Kvinar? Bred Pit ga je u prozvao vunderkindom. Upoznali su se pre dve godine u Parizu i odmah se razumeli. Francuski producent je odmah bio oduševljen idejom da nedaleko zgrade vinarije izgrađene sredinom 19. veka urede mesto u kojem će se ponovno rađati dobra muzika. I dobro vino, budući da je ova vinarija čuvena po vrsti rosea. Studio ima tri kabine za snimanje i sobu za miksovanje sa vrhunskom opremom. Tu je i poseban studio za producenta, kancelarije, dnevni boravak, kuhinja, dva luksuzna apartmana za goste i ogromni bazen sa slanom vodom s kojeg se pruža pogled na velebno imanje. Očigledno je Pit mesto preuredio za svoju dušu, ali i po meri muzičara s kojima voli da se druži.

Tekst: Milica Đorđević 

Fotografije: Profimedia