Šta je Galentine’s Day i zašto ga slavimo danas?

Galentine’s Day

Dan zaljubljenih je važan dan u godini namenjen proslavljanju ljubavi, uživanju u čokoladi, ispijanju šampanjca i kušanju ukusne hrane. Ali još jedan (daleko superiorniji) praznik se održava dan ranije. Da, pričamo o Galentinovom danu.

13. februar, AKA Galentine’s Day, prilika je da uživate u svim tim romantičnim stvarima – ali sa svojim pravim srodnim dušama: najboljim prijateljicama. Nije da nam treba izgovor da imamo žurku sa našim devojkama, ali ga želimo i ime mu je – Galentine’s Day. Nema ničeg boljeg nego da se okupite sa svojim najboljim drugaricama da proslavite svoje prijateljstvo uz slatkiše, šampanjac i, naravno, najslađu odeću, tako da vam toplo preporučujemo da ovu priliku obeležite na odgovarajući način.

Šta vam je potrebno za Galentine’s Day?

Ne postoje posebna pravila za Galentine’s Day party, tako da možete da je planirate kako god želite. Neka bude večera, koktel, pidžama party ili čak samo neobavezno druženje sa svojim devojkama. Kada odaberete atmosferu, možete odlučiti o dodatnim detaljima. Da li želite da vaši prijatelji donesu deo hrane? Da li bi to trebalo da bude tematski događaj? Da li vam je potrebno da se svi uključe u neku aktivnost? Prvo zakucajte osnove kako biste mogli da pošaljete svoje pozivnice i počnete da planirate zabavu!

Galentine’s Day

Glam u dnevnoj sobi

Kada pomislimo na dekoraciju za Galentine’s Day, mislimo na ružičastu, crvenu i puno srca. Neka bude svetla i zabavna i razmislite o mogućnostima za fotografije dok ukrašavate. Naduvajte svečane balone i povežite papirna srca da biste dodali više dubine svom dekoru.

Ni jedno okupljanje na Galentine’s Day, nije završeno bez nečega za grickanje, pa postavite svoj sto u skladu sa tim. Počnite sa jednostavnim ružičastim ili crvenim stolnjakom, tanjirima u obliku srca i zabavnim salvetama. Postavite slatke čaše za piće i obezbedite ružičaste ili crvene slamke za ispijanje. Za dodatnu notu, stavite sveže cveće oko svog prostora i pospite konfete oko stolova.

Dodajte malo sjaja svojim koktelima

Ako vam je potrebna inspiracija za vaš meni pića, brza pretraga na TikTok-u za „Galentine’s cocktails“ odvešće vas do ukusnih ružičastih i crvenih pića. Držite se klasika tako što ćete poslužiti penušavi roze ili šampanjac, ili probajte nešto novo dodavanjem slatkiša, svežeg voća ili jestivog sjaja u svoja pića. Ako želite opciju bez alkohola, pomešajte nešto poput svetlucavog koktela od mente i maline.

Izaberite temu praznika

Postoji toliko zabavnih načina da proslavite Galentine’s Day sa svojim devojkama – neke od aktivnosti mogu biti spa večeri, maratoni rom-com filmova ili noć igara. Takođe možete da napravite razmenu poklona i da svaki gost donese knjigu, flašu vina ili svoj omiljeni kozmetički proizvod za razmenu. Alternativno, organizovati takmičenje u pravljenju koktela gde svaka osoba priprema svoje specijalno napravljeno piće koje će poslužiti grupi.

Foto: Profimedia