STADION LETNJA AVANTURA 7-15. JULA 2023.

U saradnji sa udruženjem Igrom za bolji svet od 7. do 15. jula 2023. pripremili smo nezaboravno iskustvo za vaše mališane u SC Stadion i na terenu FK Voždovac.

Dnevni letnji kamp STADION LETNJA AVANTURA namenjen je deci uzrasta od 5 do 11 godina.

Kroz kreativne, likovne, dramske, interaktivne, sportske, ekološke, edukativne radionice i radionice životnih veština, deca dobijaju brojne materijale u kojima im uputstva i savete daju:

Heroji Istraživači

General Šumi zadužen za svet prirode i nauke

Poručnica Iskrica zadužena za kreativni svet

Major Spretni zadužen za životne i fizičke veštine

Narednica Pričalica zadužena za svet komunikacije

 

Uz stručno vođstvo naših edukatora i animatora, deca će imati priliku da se upuste u razne avanture na otvorenom i u zatvorenom prostoru koje će probuditi njihovu maštu, razviti kreativnost, podstaći timski duh i omogućiti im da istraže svoje talente i steknu nove veštine. Učiće o važnosti očuvanja prirode i našeg okruženja razvijati samostalnost, socijalne veštine i samopouzdanje.

STADION LETNJA AVANTURA je idealna prilika da deca provedu vreme u sigurnom i podsticajnom okruženju, gde će se zabavljati, učiti i stvarati nova prijateljstva.

Sve učesnike očekuje i jedan od poklona, sportska boca, vreća ili set bojica (do isteka zaliha).

Leto u gradu nikad nije bilo zabavnije! Čekamo vas na LETNJOJ AVANTURI U STADIONU!

RASPORED

Svakog dana od 7. do 15. jula od 16:00-20:00h

•          Grupa 1: 16:00-18:00h

•          Grupa 2: 17:00-19:00h

•          Grupa 3: 18:00-20:00h

Broj dece po jednoj grupi je ograničen na 30. Prijavljivanje se vrši na info pultu 15 minuta pre željenog termina.

RASPORED AKTIVNOSTI PO DANIMA

PETAK 7. JUL

Moja superherojska značka – Deca će se upoznati sa ostalim učesnicima Letnje kreativne avanture i napraviti bedževe sa svojim imenom koje će sami ukrasiti različitim tehnikama i nositi tokom trajanja kampa.

Superhero Treasure Hunt – Potraga za blagom – U ovoj interaktivnoj radionici deca će se oprobati u rešavanju zagonetki, pronalaženju skrivenih predmeta i avanturističkim zadacima u ulozi superheroja. Kroz ovu igru deca će razvijati svoju kreativnost, logičko razmišljanje i timski rad.

SUBOTA 8. JUL

Kreativna mozaik igraonica – Ovog dana će deca moći da se igraju i slobodno eksperimentišu sa različitim materijalima, poput plastelina,papira, drveta, platna i da odaberu tehniku koja im najviše odgovara da kreiraju svoj mozaik.

Radionica glume – Na ovoj radionici deca će se upoznati sa osnovama glume i pozorišta. Kroz razne vežbe, igre i improvizacije,učiće kako da se izražavaju kroz govor, pokret i emocije, te tako unaprediti i svoje samopouzdanje.

NEDELJA 9. JUL

Slike na platnu – Likovna radionica u kojoj će deca oslikavati slikarska platna akrilnim bojama.

Fudbalski poligon – Deca će imati priliku da se igraju i vežbaju na različitim poligonima i rekvizitima i tako će unaprediti svoju fizičku spremnost, koordinaciju i ravnotežu, kao i timski rad i takmičarski duh i da nauče trikove sa fudbalskom loptom.

PONEDELJAK 10. JUL

Kreativni reciklažni kutak – Deca će naučiti kako da iskoriste stare predmete koje će doneti od kuće i pretvoriti ih u nove kreativne stvari, kao što su posude za olovke, saksije za cveće, kutije za nakit itd.

Kreativna pričaonica – Na ovoj radionici deca će imati priliku da stvaraju svoje priče i scenarije, razvijaće svoju maštu i kreativnost,kao i sposobnost da strukturiraju priču i razviju likove i zaplet. Kroz saradnju sa drugima, deca će takođe unaprediti svoje društvene veštine i timski rad.

UTORAK 11. JUL

Mali baštovani – Na ovoj radionici deca će naučiti osnove baštovanstva – kako da pripreme zemlju, posade biljke, neguju ih i održavaju zdravim, a svoju saksiju sa biljkom će poneti kući da nastave da brinu o njoj i vežbaju odgovornost.

Radionica mađioničarskih veština – Deca će učiti osnove mađioničarskih trikova i veština i pokušati da samostalno izvedurazličite trikove sa kartama i drugim predmetima i unaprediti svojeveštine u manipulaciji i prezentaciji.

SREDA 12. JUL

Organizacija letnje žurke – Na ovoj radionici deca će naučiti kako da organizuju i planiraju svoju letnju žurku. Kroz vežbe timskog rada,deca će razvijati svoje organizacione i komunikacione veštine, kao i sposobnost da planiraju i budžetiraju događaje. Takođe će naučiti o značaju poštovanja pravila ponašanja i kulture, kao i o tome kako da se zabave na bezbedan i odgovoran način.

Radionica cirkuskih veština – Deca će učiti osnove žongliranja različitim rekvizitima kao što su loptice, obručevi i čunjevi. Kroz različite tehnike i vežbe naučiće kako da koordinišu svoje pokrete i koncentraciju i unaprediti svoje motoričke veštine, a naučiće da prave i različite figure od balona.

ČETVRTAK 13. JUL

Papirne lutke – Deca će kreirati sopstvene papirne lutke, njihove kostime i pozornicu.

Maskenbal avantura – Deca će imati priliku da se zabave i budu kreativna birajući svoje kostime i šminkajući se za maskenbal i tako razvijati svoju maštu i kreativnost, kao i društvene veštine kroz komunikaciju i saradnju sa drugima.

PETAK 14. JUL

Kaligrafija – Deca će istražiti tehniku kaligrafije i pomoću nje ukrasiti svoje inicijale ili napisati pismo.

Lutkarska radionica – Kroz različite tehnike i vežbe, deca će naučiti kako da koriste lutke u pozorišnoj predstavi, kako da animiraju lutku i kako da razvijaju priču i karaktere.

SUBOTA 15 JUL

Spakuj svoj kofer – Kreativna radionica u kojoj deca dobijaju savete kako da se pripreme za putovanje.

U zdravom telu zdrav duh – Na ovoj sportskoj radionici deca će naučiti o zdravom stilu života i značaju fizičke aktivnosti. Kroz različite vežbe koje uključuju zagrevanje, vežbe snage i istezanja, deca će naučiti kako da unaprede svoju fizičku spremnost.

foto: Promo

tekst: Promo