grazia

Lifestyle

STIHL - dobri komšija: Društvena odgovornost kao imperativ

Kompanija STIHL, vodeći svetski proizvođač motornih testera i uređaja za poljoprivredu, šumarstvo, hortikulturu, kao i građevinsku industriju, društveno odgovornom akcijom STIHL – dobri komšija pokazala je brigu za svoje najmlađe sugrađane.

Kompanija STIHL uredila je zelene površine u dvorištima vrtića Bambi i Sunce na teritoriji Gradske opštine Novi Beograd.

STIHL – dobri komšija akcijom najavljeno je useljenje STIHL kompanije u novu zgradu na Novom Beogradu, jer korporacija, koja je društveno odgovorna prema zajednici, isto se ophodi i prema komšiluku u kom posluje. Na ovaj način STIHL podseća na ogroman značaj zelenih površina u cilju kvalitetnog života u gradskim sredinama.

- STIHL - dobri komšija je društveno odgovorna akcija koja ima za cilj da podstakne i promoviše brigu o zajednici, kao i o najmlađim članovima društva i njihovom okruženju, izjavila je Dijana Peškir, direktorka kompanije STIHL za tržište Srbije  i Crne Gore i dodala: "Današnjom akcijom želeli smo da ulepšamo prostor u kome borave naši najmlađi sugrađani, kao i da ih naučimo da se odgovorno ponašaju prema prirodi. STIHL proizvodi daju važan doprinos pri očuvanju i negovanju zelenih površina. Mi kao porodična kompanija duboko smo posvećeni principu da ograničene resurse treba koristiti na takav način, da oni mogu da budu dostupni i budućim generacijama. Briga o životnoj sredini je briga za budućnost."

Predstavnici kompanije STIHL uređenjem zelenih površina u dvorištima predškolskih ustanova, pokazali su na koji način treba da se vodi računa o svom okruženju.

- Vrtići su mesto zajedničkog življenja dece i odraslih iz neposrednog okruženja. U našem programu posebnu pažnju posvećujemo saradnji sa lokalnom zajednicom. Inicijative i akcije kao što je  ova sa kompanijom STIHL doprinose da se deca osećaju ravnopravnim pripadnicima zajednice i upoznaju svet oko sebe, a što sve doprinosi razvijanju svesti i brige za životnu sredinu. Zahvalni smo kompaniji STIHL koja je prepoznala potrebe i vrednosti Predškolske ustanove "11.april" i omogućila deci predškolskog uzrasta osećaj pripadnosti i povezanosti sa lokalnom zajednicom kao i siguran i podsticajan prostor za igru i istraživanje na otvorenom,  izjavila je direktorka PU "11.april" Jelena Dubljević.

Pored konkretne podrške predškolskim ustanovama, ova društveno odgovorna inicijativa ima i edukativni karakter. Najmlađi sugrađani, kroz primer iz prakse, uče kako da vode računa o svom okruženju, ali i o tome zbog čega je briga za prirodu bitna. STIHL globalno i lokalno podržava ekološke inicijative, kao i one koje daju doprinos zajednici u kojoj posluje.

Tekst: Promo

Fotografije: Promo 

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Kako je raditi za Anđelinu Džoli?

10 stvari koje smo saznali od kako su dadilje i osoblje njene vile progovorili

Lifestyle

Nedeljni astro od 28. novembra do 5. decembra

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, pročitajte u nastavku...

Lifestyle

Kolika je moć koju imamo nad ljudima koji nas vole?

Teško je ostati netaknut kada vam neko blizak učini nešto loše. Ako shvatimo šta mi radimo drugima, shvatićemo i šta drugi čine nama

Lifestyle

Evrovizija menja pravila: Ovo su novine

Gledaoci iz zemalja koje ne učestvuju na Evrosongu moći će 2023, prvi put u istoriji takmičenja, da glasaju za svoje favorite

Lifestyle

Red Communication: Agencija sa svrhom

Dobitnik najviše priznanja na Festivalu društveno odgovorne komunikacije

Lifestyle

Nedeljni astro: Od 21. do 27. novembra

Šta su zvezde pripremile za nedelju pred nama.

Lifestyle

Crni petak nikad nije bio šareniji!

Do čak 50% popusta na vaše omiljene Foreo proizvode

Lifestyle

6 razloga zbog kojih oprostiti i zaboraviti nije za svakoga

Praštanje je velika vrlina jer nam pomaže da ostavimo prošlost za sobom i nastavimo dalje. Ipak, postoje ljudi kojima praštanje donosi veći stres nego olakšanje. Da li ste među nji...

Lifestyle

7 razloga da pravite selfi - svakog dana

Otkriveno je da selfiji mogu biti ne samo alat u zaštiti mentalnog zdravlja, nego i fizičkog. Ali, ako preterujete, možda patite od selfitisa