grazia

Lifestyle

Sve je lekcija: Ovih 10 stvari ćete naučiti tek ako se udate za pogrešnog

Postoje neke stvari u životu koje nećeš naučiti dok ih ne upropastiš ili ne preuzmeš veliki rizik, smatra Lora Lifšic. Kada nam to poručuje nekadašnja MTV ličnost i novinarka koju je veliko životno iskustvo dovelo do najpopularnijih savetnica na ženske teme u SAD, treba joj verovati. Iako se udala iz ljubavi i želela da im brak uspe, od njega je na kraju dobila prelepu ćerku i spoznaju da, jednostavno, neki ljudi nisu namenjeni jedno drugom. Sa nama je podelila 10 stvari koje je naučila udajom za pogrešnu osobu.

1. Možete deliti prostor sa još nekim 

Pre braka nije bila u ozbiljnoj vezi, dosta se zabavljala, ali nikada nije ni sa kim delila život. Tek je u braku naučila da je i to moguće. "Naučila sam da mogu izgraditi život sa nekim, makar se on posle nekog vremena urušio".  

2. Vredni ste svega što vam život nudi 

Pre braka je verovala da nije tako, što je njen partner koristio i dolivao joj nesigurnost. Posle razvoda je sastavila krhotine svog života i nastavila dalje, ovoga puta sa malim detetom. "Kada se sve oko vas raspada i nemate izbora nego da smislite neki izlaz, tek onda shvatate koliko vredite i koliko ste sposobni".  

3. Možete se brinuti za sebe

Nemojte pogrešno shvatiti: uvek je lepo imati nekoga ko navija za vas i brine o vama. "Ali, pošto mi je brak propao, otkrila sam da mogu da se brinem za sebe, iako je to teško. Iako ponekad želim pomoć. Iako ponekad tražim pomoć. Brinem i za sebe i svoje dete i to nije fraza".  

4. Ne treba vam "štaka" 

"Mislila sam sve najbolje o bivšem mužu. Ali, izgleda da on nije isto mislio o meni", kaže Lipšic. Danas, ako je muškarac nepristojan, čudan ili neprikladan, ona otkazuje sastanak. Ako sretne nekoga utvrdi da ili veza ili on nemaju potencijala, ide dalje. Želi da nađe dobrog partnera, ali sada više ne smatra da joj je štaka u životu. 

5. Kasno ste sazreli? I to je u redu  

U poređenju sa svojim prijateljima, Lipšic je kasno sazrela, pa joj je bilo potrebno malo više vremena da odraste i shvati šta želi. "I moj bivši i ja smo bili zabrinuti jer još nismo venčani, kao mnogi naši prijatelji. Previše sam brinula o vremenskoj liniji koju mi je društvo nametnulo. Sada, posle razvoda, o tome sve manje brinem. Na primer, manje brinem gde treba da budem, a mnogo više gde želim da budem i kako zamišljam da će se to dogoditi".  

6. Možete da budete samohrani roditelj

Tokom braka, gledala je komšinicu koja je sama odgajala dete i pomislila da ona to nikad ne bi mogla. Sada je i ona takav roditelj. "Udajom za pogrešnog, naučila sam da je "nikad" opasna reč. Shvatila sam da je veliki deo mojih problema moj način razmišljanja - kada stvari postanu teške, moram da se pokrenem".  

7. Znate šta vam odgovara kod partnera 

Razvod ju je naučio da nije tražila prave osobine u partneru. "Možete upoznati nekoga zbog koga gorite, a ne vidite ga kao životnog partnera. Ipak, možete sresti nekoga za koga smatrate da je i seksi, i da ga cenite kao osobu. Obožavala sam bivšeg, ali moje i njegove vrednosti i pogled na svet ni izbliza nisu bili usklađeni. Sada je to jedna od najvažnijih stvari koje tražim u potencijalnom partneru". 

8. Naučite se strpljenju 

Svi mi imamo mane, a Lipšic je utvrdila da je nestrpljivost njena. "Razvod me je naterao da priznam da ponekad moram biti strpljivija i prestati da vršim pritisak. Odnosno, da znam kada da forsiram nešto a kada ne. Jedina stvar sa kojom se borim je da napravim razliku između napretka i guranja napred na silu. I još učim". 

9. Nećete biti najbolji svakog dana

Iako kaže da je veoma stroga prema sebi, razvod i roditeljstvo su je naučili da je u redi ne biti biti najbolji svaki dan. "U stvari, nekoliko dana ću biti iscrpljena, ali to je samo još jedna prilika za učenje i usavršavanje".

10. Možete izgraditi život bez emotivnog partnera

Dugo se brinula da će jedina među prijateljicama ostati neudata. Sada vidi da se brinula i previše. "Sada kada imam ispunjen i srećan život, zapravo je najbolje vreme da nađem partnera... jer mi je život već ispunjen".

Tekst: Milica Đorđević

Fotografije: Unsplash

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Savršena destinacija u februaru: Njeno visočanstvo Venecija

Mesec u kom grad, na neobičan način, oživi...

Fitnes

Kako da pijete više vode? Lakše je nego što mislite

Nakon što usvojite samo jedno pravilo – vaše navike će se totalno promeniti.

Lifestyle

Ovo je jedina stvar koja vam je potrebna za srećan život, prema psiholozima

Psiholozi su saglasni da je jedna stvar naročito i, zapravo, jedino važna da bismo živeli život ispunjen srećom i blagostanjem.

Lifestyle

Najlepše vereničko prstenje slavnih ličnosti ikad viđeno

Možda im brakovi ne traju večno ali ovi dijamanti zasigurno hoće!

Lifestyle

Planirate da se udate za princa? Pre toga pročitajte vodič za kraljevska venčanja!

Retko šta je tako komplikovano kao što je priprema svadbe na kraljevskom dvoru.

Inspiracija

Ko stoji iza haljina koje nose prve dame i koliko one koštaju?

Otkrivamo omiljene modne kuće Melanije Tramp, Mišel Obame i Džil Bajden.

Lifestyle

Ovo su najpopularnije destinacije za putovanja u 2022.

Izgleda da će 2022. godina zaista biti godina velikih putovanja budući da turistička industrija već beleži ogroman porast interesovanja za najrazličitije destinacije.

Lifestyle

Zaleđeno kraljevstvo: Festival snega i leda u Kini ponovo ostavlja bez daha

Kineski grad Harbin, u provinciji Heliođijang, blizu granice sa Rusijom, širom sveta je poznat po Međunarodnom festivalu snega i leda koji se ove godine održava 37. put i posvećen...

Lifestyle

Zavirite u ukletu vikendicu Robi Vilijamsa koju je posle 12 godina uspeo da proda

Skoro milion i po dolara je pristao da spusti cenu nekretnine.

Lifestyle

Poznate ličnosti koje su otvoreno govorile o svojoj borbi sa tumorom

Potresno je i teško boriti se sa bilo kojom bolešću, naročito ovom opakom, a stvar je još komplikovanija kada se to dešava pred očima javnosti.

Lifestyle

Ben Aflek: "Pogađa me kada moja deca čitaju na internetu svašta o meni"

Glumac otvoreno o javnom imidžu, koji utiče na njegovo troje dece.

Lifestyle

Amsterdam više ne želi turiste - zašto?

Otkrijte zašto su holandski zvaničnici doneli niz mera kako bi odvratili one koji žele da posete njihov glavni grad.