grazia

Lifestyle

Tarantino odbio Džonija Depa za “Petparačke priče” iz samo jednog razloga

Film “Petparačke priče” (Pulp Fiction) ulazi u red revolucionarnih holivudskih ostvarenja, pa nije čudo što još od premijere, 1994. godine, stiče novu publiku i drži visokih 92 odsto pozitivnih glasova na kritičarskim sajtovima poput Rotten Tomatoes. Takođe, nekoliko puta svake godine, lista glumaca Kventina Tarantina za "Petparačke priče" ponovo se objavi na društvenim mrežama i iznova postaje viralna. Lista prikazuje Tarantinov željeni kasting za svaku ulogu, od prvog izbora do drugog, trećeg, kao i rezervi, a fanovima je jedno ime zapalo za oko.  

- Internetom kruži moja lista želja za postavu “Petparačkih priča”. Nisam tačno znao koga želim za ovu ili onu ulogu pa sam sastavio ogromnu listu s gomilom imena. Želeo sam da ih sve unapred odobre i nisam znao da li će to uspeti ili da li ću se družiti sa tom osobom ili će ona uopšte dobro obaviti posao. Samo sam želeo da ih odobre - priznao je Tarantino u jednom podkastu.

Džoni Dep se pojavljuje na listi za Pumpkina, ali čak ne kao drugi izbor, nego tek kao treći. Tarantino je tu ulogu posebno napisao za Tima Ruta, svoju zvezdu filma “Psi iz rzervoara” (Reservoir Dogs), objavio je Variety. Reditelj je potvrdio u nedavnoj epizodi podkasta „2 medveda, 1 pećina“ da je Dep bio uzrok svađe između njega i Majka Medavoja, tadašnjeg direktora studija. Medavoj, suosnivač Orion Pictures-a i bivši predsednik kompanije TriStar Pictures, čak je hteo da prekine snimanje ako u filmu nema Deppa. Smatrao je da ovaj glumac ima najveću zvezdanu moć od sve trojice koji su ušli u najuži izbor.

Zanimljivo, Tarantino je smatrao da Dep neće biti dovoljno profitabilan. Stoga je upitao Medavoja: "S Depom u ulozi Pumpkina u ovom filmu, u uvodnoj i završnoj sceni, misliš li da će to doneti novac u bisokopske blagajne? On u toj ulozi?"

Medavoj je na to odgovorio: "Neće doneti ni centa, ali će mene usrećiti." Na kraju je Tarantino uspeo u svojoj viziji. Miramax je preuzeo film, a Tim Rut dobio ulogu.

Foto: Profimedia

Tekst: M.Đ.

 

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Nove sezone serija "Specijalizant" i "Novi Amsterdam" samo na FOX LIFE

Uzbudljiv januar uz naše omiljenje medicinske drame očekuje nas na kanalu FOX LIFE

Lifestyle

Paris Hilton postala je mama!

U porodicu Hilton-Reum stigao je dečak.

Lifestyle

Nedeljni astro od 23. do 29. januara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Lifestyle

U lovu na istorijske komade: Kim Kardašijan sada poseduje ogrlicu princeze Dajane

Krst sa ametistom i dijamantima kupila je za skoro 200.000 dolara.

Film

5 stvari koje niste znali o Florens Pju

Neke od njih će vas potpuno šokirati

Lifestyle

Nedeljni astro od 16. do 22. januara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Lifestyle

Comfortcore – trend u opremanju enterijera koji će dominirati u 2023.

Prema sajtu Wayfair ljudi će najveću pažnju obraćati na udobnost.

Lifestyle

Dan bez pantalona: Ovako su izgledali putnici u londonskom metrou

Vožnja bez pantalona održava se već 20 godina u gradovima širom sveta.

Lifestyle

10 stvari koje naučite kada vas odgaja jaka majka

Pod izrazom “jaka majka” mislimo na ženu koja nije manipulativna, narcisoidna niti ima snažnu želju za kontrolom nego je požrtvovana, plemenita i upravo ona, kakvu bi svako poželeo...

Lifestyle

Ostavljena zbog "plastičnog" lica

Melani Grifit udavala se četiri puta, ima troje dece, a sada je sama i zdravljem plaća danak odlukama koje je donosila i životu kakav je vodila.

Lifestyle

Tiha čežnja  mlade princeze  

Kada za to dođe vreme, Leonor će stupiti na tron Španije. A dotle  skuplja slike izvesnog fudbalera koji joj je po ocu, kralju Felipeu, poslao potpisani dres.