Lifestyle

Tarantino odbio Džonija Depa za “Petparačke priče” iz samo jednog razloga

Film “Petparačke priče” (Pulp Fiction) ulazi u red revolucionarnih holivudskih ostvarenja, pa nije čudo što još od premijere, 1994. godine, stiče novu publiku i drži visokih 92 odsto pozitivnih glasova na kritičarskim sajtovima poput Rotten Tomatoes. Takođe, nekoliko puta svake godine, lista glumaca Kventina Tarantina za “Petparačke priče” ponovo se objavi na društvenim mrežama i iznova postaje viralna. Lista prikazuje Tarantinov željeni kasting za svaku ulogu, od prvog izbora do drugog, trećeg, kao i rezervi, a fanovima je jedno ime zapalo za oko.  

– Internetom kruži moja lista želja za postavu “Petparačkih priča”. Nisam tačno znao koga želim za ovu ili onu ulogu pa sam sastavio ogromnu listu s gomilom imena. Želeo sam da ih sve unapred odobre i nisam znao da li će to uspeti ili da li ću se družiti sa tom osobom ili će ona uopšte dobro obaviti posao. Samo sam želeo da ih odobre – priznao je Tarantino u jednom podkastu.

Džoni Dep se pojavljuje na listi za Pumpkina, ali čak ne kao drugi izbor, nego tek kao treći. Tarantino je tu ulogu posebno napisao za Tima Ruta, svoju zvezdu filma “Psi iz rzervoara” (Reservoir Dogs), objavio je Variety. Reditelj je potvrdio u nedavnoj epizodi podkasta „2 medveda, 1 pećina“ da je Dep bio uzrok svađe između njega i Majka Medavoja, tadašnjeg direktora studija. Medavoj, suosnivač Orion Pictures-a i bivši predsednik kompanije TriStar Pictures, čak je hteo da prekine snimanje ako u filmu nema Deppa. Smatrao je da ovaj glumac ima najveću zvezdanu moć od sve trojice koji su ušli u najuži izbor.

Zanimljivo, Tarantino je smatrao da Dep neće biti dovoljno profitabilan. Stoga je upitao Medavoja: “S Depom u ulozi Pumpkina u ovom filmu, u uvodnoj i završnoj sceni, misliš li da će to doneti novac u bisokopske blagajne? On u toj ulozi?”

Medavoj je na to odgovorio: “Neće doneti ni centa, ali će mene usrećiti.” Na kraju je Tarantino uspeo u svojoj viziji. Miramax je preuzeo film, a Tim Rut dobio ulogu.

Foto: Profimedia

Tekst: M.Đ.