Venčanje za pamćenje: 7 trendova koji će dominirati u 2022.

Prethodni period, tokom kog smo bili više nego ikada okrenuti sebi, doneo je mnoge lekcije među kojima je i ona da neustrašivo treba da budemo ono što jesmo. Život je previše kratak da bismo se pretvarali, suzdržavali i komplikovali stvari – pratiti svoja osećanja je ono što nam je neophodno.

Iako ovo nema toliko veze sa organizacijom venčanja ili svadbenom dekoracijom, zapravo, ovakav način razmišljanja uticao je na formiranje većine trendova, pa tako i ovih. Ako je tačno da živimo u “novom normalnom”, onda sve što je nekada bilo normalno sada treba da se menja. U kontekstu venčanja, to znači da treba da budete mnogo maštovitiji i slobodniji da odaberete detalje koji nisu očekivani, koji odstupaju od normi i koji na najbolji način predstavljaju vas kao budući bračni par.

U nastavku otkrijte za koje se to trendove predviđa da će biti ključni tokom naredne godine.

“Shabby Chic”

Ovaj stil je verovatno najbolje opisati kao kombinaciju seoskog i staromodnog, ali na onaj dobar način. Ukoliko želite da ovo bude tema vašeg venčanja, biće vam potrebni i detalji u tom stilu kao što su, primera radi, drveni elementi, poljsko cveće, vintidž posuđe i escajg i slični komadi. Inpiraciju svakako možete pronaći na venčanju vaših baka, ukoliko su vam takve fotografije na raspolaganju.

Vintidž nameštaj za dodir nostalgije

Ovaj trend se oslanja na prethodni i podstiče nas da se više fokusiramo na osećanja i emotivne vrednosti, a ne na to da sve bude perfektno. U tom smislu, u svoju svadbenu dekoraciju slobodno uvrstite “nešto staro” u svakom smislu te reči i kreirajte posebnu, samo vašu, najličniju priču koju nećete videti nigde više. Uz to, vintidž komadi su popularni više nego ikada, i to ne samo u dekoraciji, već i u modi i drugim oblastima. 

Venčanje na otvorenom

Ovaj trend ne bi trebalo da nas iznenađuje – budući da je pandemija u velikoj meri promenila tok i smisao venčanja, morali smo da pronađemo način da se prilagodimo, a to je upravo venčanje na otvorenom. Tačno je, ovaj trend neće odgovarati zimskim venčanjima, ali ako vam se dopada ideja da se vaše venčanje održi u bajkovitoj bašti, isplanirajte datum kada će vreme biti dovoljno lepo i toplo da ostvarite svoje namere. Pored regularne dekoracije koja treba da bude u skladu sa okruženjem, ne zaboravite na osvetljenje koje će u velikoj meri doprineti atmosferi, naročito noću.

Mali, ali upadljivi detalji

Ovo je još jedan dokaz da je manje zapravo više – tokom 2022. godine fokusiraćemo se na male detalje koji čine značajnu razliku u pogledu dekoracije, a u njih može da spada sve, od sveća i ikebana, pa sve do više malih torti koje će zameniti onu veliku, svadbenu. Dakle, sve što u vezi sa dekoracijom možete da “razbijete” na više delova – uradite to! Na taj način ćete dobiti neočekivano originalno i zanimljivo venčanje. 

Metalik i tamna paleta boja

Iako je standard imati venčanje u svetlim, pastelnim nijansama, ovoga puta ispisuju se neka nova pravila. Šta kažete na totalnu suprotnost i tamnu, metalik paletu boja? Iako deluje čudno, u kombinaciji sa vintidž temom i istim takvim rustičnim detaljima, tamnija paleta boja izgleda apsolutno savršeno i beskrajno elegantno. U tom smislu, možda je vredno preuzeti ovakav rizik, a naravno, ne morate se odlučiti za crnu, već za tamno sivu ili ljubičastu i za detalje u metalik zlatnim ili srebrnim tonovima. 

Tematsko venčanje

Tematska venčanja su uvek jako zanimljiva opcija, iako se retko koji parovi odlučuju za njih iz razloga što ih je malo teže organizovati, ali što se nas tiče, sve je apsolutno vredno truda! Uz to, kada je reč o temama, u narednoj godini biće popularne one koje se tiču putovanja, stvari koje su nam najviše nedostajale u prethodnom periodu, a tu postoji zaista mnogo varijacija – od samih putovanja generalno, pa do konkretne destinacije. Ovo je još jedan način da organizujete lično venčanje, sa temom koja je samo vama bliska i draga.

Zelenilo i cveće u jarkim bojama

U skladu sa već pomenutim odstupanjem od klasične palete boja, trendovi u pogledu cvetne dekoracije takođe su nešto smeliji i zahtevaju izlazak iz zone komfora. Zelenilo je uvek poželjno, ali ovoga puta ga osvežite cvećem u tamnim, jarkim bojama koje će biti dovoljno da iznese celu dekoraciju. Neka bude raznobojno, veselo, optimistično, ali i otmeno i elegantno. 

Foto: Pexels, Shutterstock

Priredila: Ivana Tomić