Zabavne i jednostavne ideje za ukrašavanje uskršnjih jaja

Ukoliko vam je dosadilo jednostavno farbanje jaja bojama koje možete naći u prodavnicama, predlažemo da pogledate naše savete.

Uskršnja dekoracija nikada neće biti jednostavnija i lepša.

Boja + gliter –  tačkasta jaja

Želite da sačuvate uskršnja jaja u godinama koje dolaze? Pre ukrašavanja ispraznite unutrašnjost svakog jajeta, a zatim ručno obojite raznim nijansama akrilne boje. Kad se osuše, pomoću tanke četke nacrtajte i obojite tufnice, ili druge oblike lepkom preko obojenih jaja. Zatim pospite mokri lepak sjajem. Krajnji rezultat će biti serija glamuroznih i blistavih jaja kojima ćete se ponositi.

Uskršnje jaje sa životinjama

Neka ručice vaših mališana postanu kreativne pretvarajući različito obojena uskršnja jaja u preslatke zečiće, piliće, ovce i ptice. Skinite sa interneta i odštampajte papir sa uzorkom kako bi deca mogla da iseku uši, kljunove, perje ili brkove kako bi od jaja napravila razne životinje.

Išarana jaja

Poziv za sve umetnike! Slobodno nacrtajte svoje omiljene oblike, šare i reči na obična ili obojena jaja za unikatan izgled. Cvetni dizajni izgledaju sofisticirano u kombinaciji sa metalik zlatnom.

Pile jaja

Unesite klasičan uskršnji izgled u svoj dom sa preslatkim pile jajima. Prvo obojite jaja u žuto i ostavite da se osuše. Kad se osuše, koristite trajni marker da biste nacrtali oči, kljun i krila. Piju, piju!

Neonska jaja

Uskladite svoja jaja sa vrhunskim dizajnerskim trendovima. Umočite jaja u omiljene boje, ostavljajući deo ljuske izvan boje. Koristite trake kako biste  linije bile ravne i jasne. Dozvolite da se boje preklapaju kako biste dobili različite stilove i kombinacije.

Svetlucava jaja

Na obična ili obojena tvrdo kuvana jaja lepkom isrtajte linije, tačke, kružiće itd. Napunite manju kesu gliterom, stavite jaje unutra i promućkajte da biste premazali iscrtane oblike. Isperite višak glitera sa jaja pod mlazom hladne vode.

Tie-dye jaja

Prehrambena boja može savršeno obojiti vaša uskršnja jaja. Položite papirnati ubrus i poprskajte sirćetom. Zatim stavite nekoliko kapljica prehrambene (dve do tri boje) po celom papirnom ubrusu. Stavite jaje u sredinu, sakupite ivice papirnog ubrusa, čvrsto držite i prskajte sirćetom dok se papirni ubrus ne navlaži. Pričvrstite vrh papirnog ubrusa gumicom. Ostavite da jaje upije boju najmanje dva sata. Kad bude spremno, uklonite papirnati ubrus da biste videli razultat.

Blistava jaja

Da biste svoja uskršnja jaja prekrili slojem sjaja, jednostavno premažite celu površinu obojenih ili neobojenih jaja univerzalnim, belim lepkom. Stavite jaja u posudu sa gliterom i kašikom posipajte jaja sjajem preko mokrog lepka dok se potpuno ne pokriju. Kad se osuši, zavalite se i divite se dobijenom rezultatu.

Zlatna jaja

Da biste ulepšali svoj uskršnji dekor, farbajte jaja u neonsku boju poput jarko ružičaste boje. Osušite, a zatim umočite donju ili gornju polovinu jaja u zlatnu, akrilnu boju. Kad se potpuno osuše, položite ih u belu korpu ili činiju za jaja ili ih stavite u središnji deo uskršnjeg dekora.

Ekološka jaja

Nije nužno da boju za jaja kupujete u prodavnici ili na pijaci. Začini i povrće iz vašeg špajza mogu se koristiti za farbanje jaja. Jednako je efektno i nema toksičnih elemenata. Najbolje opcije su luk, cvekla, kurkuma i drugo bilje. Isprobajte ovaj način farbanja sa decom!