Znate za “red flags”, a da li ste čuli za beige flags”?

Verovatno ste odavno čuli za red flags – znake na koje treba da obratite pažnju ako izlazite sa novom osobom, posebno ukoliko ste u svetu online datinga, a znate li za beige flags? Dok crvene zastavice treba da vas upozore da sa potencijalnim partnerom možda ne bi trebalo da budete – previše podseća na nekog vašeg bivšeg dečka/devojku, postoji nešto što vam govori da bi u budućnosti njegovo ponašanje moglo da vas nervira, da niste kompatibilni ili da biste mogli da završite u toksičnom odnosu, bež zastavice treba da vam ukažu na to da je on okej, ali da biste sa njim mogli da gubite vreme.

Za razliku od crvenih zastavica, o kojima se zaista puno priča, bež znakovi ponekad mogu proći neprimećeno. Nema nepoštovanja vaših granica, preterano ljubomornih poruka, neobičnih zahteva… Ali, postoje naznake koje bi vam mogle reći da nema smisla ulagati u neki odnos (na kraju ćete shvatiti da niste kompatibilni ili da to jednostavno nije osoba za vas). Da su takve naznake potrebne, svedoči i činjenica da #beigeflags trenutno ima 3,8 miliona pregleda na TikToku.

Kako uočiti bež zastavice, ako nisu toliko očigledne kao one crvene? Prema Loganu Fraju, koji je izučavao popularnu aplikaciju za dejtovanje Hinge, bež zastavica mogla bi da se pojavi ako vidite da neko, na primer, ne ulaže previše truda u svoj profil ili u razgovor sa vama. Ako mu nedostaju fotografije, ako njegovi odgovori nisu kreativni, ako su kratki i slično ili ako jednostavno negde duboko vidite da osoba i nije zainteresovana da se vidi sa vama, odnosno uopšte se ne trudi oko vas.

Važno je znati da i vi možete da odašiljete beš signale odnosno zastavice, pa razmislite kako se dogovarate sa dejt sa potencijalnim partnerom, da li mu šaljete jednostavne, nezainteresovane odgovore ili se trudite da budete barem malo kreativni. Ako vam je do nekoga stalo, iscimaćete se barem malčice. To isto važi i za slike na vašim profilima koje koristite za upoznavanje – oni ne bi trebalo da budu isklišeizirani, bilo da se slikate u dnevnoj sobi ili teretani, već da emituju vašu energiju, kreativu, smisao za humor (ako ga imate naravno), stil života.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Pexels