Ali Makgro predstavlja novu kolekciju satova Chanel J12

U novoj kampanji Chanel satova kompanija je odabrala devet žena koje predstavljaju novu kolekciju J12.

U novoj kampanji učestvuju Naomi Kembel, Lili Rouz Dep, Kira Najtli, Klaudija Šifer, Ali Makgro, Vanesa Paradi, Liu Ven, Karol Buke i Ana Mouglalis.

Ali Makgro

„20 godina nije dovoljno da učinim sve ono što želim da uradim.“

Ali Makgro je legendarna američka glumica koja je glumila u mnogim filmovima iz 1960-ih i 70-ih, jedna od zvezda „Zlatnog doba Holivuda“ kada su „dominirali sloboda i optimizam na način koji ništa nije činilo nemogućim“, kako to ona elokventno opisuje.

Bilo je to idealno vreme za mladu ženu da sledi svoje snove. Njen otac je Amerikanac škotskog porekla a majka Mađarica. Diplomirala je na prestižnom fakultetu Wellesley College i sa 22 godine je započela karijeru na Harper’s Bazaaru. Diana Vriland bila je u to vreme modna urednica časopisa. Vrlo brzo, njena prirodna lepota i gracioznost doneli su joj mesto ispred kamere. Brzo je postala veoma tražen model čiji izgled „manje je više“ jedva da je koristila šminku – stvorio popularan trend među ženama koje žele prirodan izgled. Godine 1965. jedna reklama je promenila tok njene celokupne sudbine – pozirala je za CHANEL N° 5, i postala lice do 1971.

Zahvaljujući ovoj kampanji, primećena je od strane agenta koji ju je kontaktirao da vidi da li je zainteresovana za snimanje filmova. Prvu filmsku ulogu snimila je 1968. godine u filmu „A Lovely Way to Die“, u kojem su glumili Kirk Douglas i Elli Wallach. Sledeće godine je dobila prvu glavnu ulogu u „Goodbye, Columbus“. Osvojila je nagradu Zlatni globus u nominaciji „New Star of the Year“.

U novije vreme pojavila se na televiziji u seriji Dinastija. 2016. godine glumila je u predstavi „Love Letters“ pored Ryan O’Neala. Uz to, objavila je i autobiografiju pod nazivom „Moving Pictures“, koja je imala senzacionalan uspeh širom sveta.

Ova slobodoumna žena je predani aktivista za dobrobit životinja i već nekoliko godina živi u Santa Feu u Novom Meksiku, daleko od holivudske buke.