Cartier je potpisao partnerstvo sa fondom The Lion’s Share

25. septembra 2020. vodeća kuća nakita Cartier pridružila se The Lion’s Share fondu, neviđenoj inicijativi koja okuplja brendove, konzervatore i potrošače kako bi se zajednički borili protiv globalne ekološke i klimatske krize.

Fond za inovacije, koji vodi Razvojni program Ujedinjenih nacija sa savezom kompanija i partnera UN-a, ima za cilj da investira više od 100 miliona dolara godišnje tokom narednih pet godina kako bi zaustavio gubitak biodiverziteta planete. Ovaj doprinos finansiraju brendovi koji učestvuju i koji usmeravaju 0,5% svojih medijskih ulaganja svaki put kada se životinja pojavi u njihovoj reklamnoj kampanji.

 „Lepota prirodnog sveta uvek je bila izvor inspiracije i kreativnosti za Cartierove bezvremenske komade“, rekao je Ciril Vigneron, predsednik i izvršni direktor Cartier International. „Kao građani ovog sveta, posvećeni smo zaštiti biodiverziteta i uticaju na očuvanje divljih životinja. To znači da će Cartier ojačati svoju podršku inovativnim projektima kao što je The Lion Share fond i udružiti snage u očuvanju svetske prirodne baštine za buduće generacije. “