Koji časovnik bira najpopularniji vizionar sveta

Koji časovnik bira najpopularniji vizionar sveta.jpg

Elon Mask se retko kada može videti sa satom na ruci, osim kada odluči da se pohvali svojim specijalnim TAG Heuer Carrera Calibre 1887 SpaceX Chronograph izdanjem…

Elon Mask, sjajni naučnik i inžinjer čije je bogatstvo procenjeno na 42 milijarde dolara, ima slavne strategije za upravljanje vremenom, koristeći metod nazvan “time blocking”, koji koristi prilikom svojih radnih nedelja u svim svojim kompanijama.

Njegov dan je podeljen u blokove od po pet minuta, pri čemu svaki od njih ima dodeljeni zadatak koji se mora izvršiti, bez devijacije unutar određenog vremenskog rama. Nijedan jedini minut njegovog vremena nije proćerdan na sanjarenje ili nešto slično tome. Prema navodima, Mask je famozno ekscentrični i marljiv šef, koji povremeno ume da se opusti kada gostuje u raznim emisijama, u kojima ga fascinirano gledaju svi njegovi fanovi.

Poput brojnih tehnoloških milijarera, Mask ponekad nosi ručni sat, ali zapravo nije ono što bismo mogli nazvati entuzijastom. Ipak, satovi, poput vinilnih ploča, odela i mnogo čega drugog predstavljaju luksuz starog sveta, što moderne tehnologije na neki način devalviraju i čine beskorisnim.

Ipak, Mask poseduje jedan časovnik u koji je ludo zaljubljen i koji se relativno često pronađe svoje mesto na njegovom ručnom zglobu. Mask je više puta fotografisan sa specijalnim izdanjem TAG Heuer Carrera Calibre 1887 SpaceX Chronograph modelom, koji je brendiran SpaceX raketom na brojčaniku i zadnjoj strani kućišta.

Slavni brend predstavio je ovaj model kao specijalno izdanje 2012.godine, ne samo kao deo saradnje sa SpaceX, već i kao deo obeležavanja pedeset godina otkako je upravo ovaj sat bio prvi časovnik u svemiru, a na ručnom zglobu ga je poneo Džon Glen 1962.godine.

Originalni Heuer 2915A koji je Glen nosio na svom putu oko naše planete podsećao nas je više na štopericu koja je vezana za njegov ručni zglob, jer je prema današnjim standardima predimenzioniran. TAG Heuer Carrera SpaceX model baziran je na glomaznom Carrera 1887 modelu koji ima prečnik od 43 mm, ali je dobio nove kazaljke, brojčanik i vintage kožni kaiš.

SpaceX je lansirao prvi komercijalni svemirski let kako bi odneli zalihe do Internacionalne Svemirske Stanice 2012.godine, a astronauti koji su upravljali letelicom, isto su činili sa TAG Heuer Carrera Space X modelom.