Nakit u kancelariji: 3 glavna pravila koja treba znati

Mislite da u kancelariji ne bi trebalo da nosite nakit osim jednog prstena (burme)?

Mnogi stilisti često savetuju da strogu kancelarijsku garderobu razblažimo dodacima – kažu, samo na taj način moguće je od strogog poslovnog stajlinga kreirati zanimljivu odevnu kombinaciju koja neće izgledati dosadno.

Međutim, svaka kompanija ima svoja ograničenja. Naravno, ne postoje jedinstveni standardi: mnoge kompanije imaju svoja pravila oblačenja. 

Koliko nakita se može nositi u kancelariji i kako odabrati pravo prstenje i minđuše koji neće pokretati pitanja od strane vaših šefova – otkrijte u nastavku!

Pravilo 1: „tri stvari“

Zapravo, mnogo toga zavisi od kompanije u kojoj radite. Ako se na poslu svi pridržavaju strogog kodeksa oblačenja, onda je prilikom izbora kompleta nakita neophodno pridržavati se pravila „tri stvari“ i dopuniti stajling sa samo nekoliko komada. Na primer, elegantne minđuše, tanka narukvica i, naravno, prsten, koji je takođe uključen u ovaj set.

U najsvestraniji nakit za kancelarijsko okruženje spada prstenje, male minđuše sa bezbojnim dijamantima, udobne narukvice koje se ne omotavaju čvrsto oko ruke i graciozni privesci.

Pravilo 2: diskretne boje

Mora se imati na umu da izabrani nakit ne bi trebalo da bude svetao i pretenciozan. Metal proizvoda mora biti usklađen sa bojom kože i glavnom bojom odeće. Savetujemo vam da odaberete bele dijamante – ovo je savršena boja koja će odgovarati bilo kojoj šemi boja.

Pravilo 3: manje je više

Ukoliko birate između ekskluzivnog nakita neobičnog dizajna i lakonskog i gracioznog, za kancelariju vredi dati prednost ovom drugom izboru. Neobičan nakit biće prikladniji za restoran i na društvenim događajima. Birajući minđuše za poslovno odelo, dajte prednost sofisticiranijem nakitu – previše masivne minđuše će izgled učiniti težim.  

foto:marieclaire