Satovi i Nakit

Dvoje na mostu: nova varijacija sata Van Cleef & Arpels

Van Cleef & Arpels predstavlja novu varijaciju kultnog sata Lady Arpels Pont des Amoureux sa figurama zaljubljenih na mostu.

Pont des Amoureux ("Most ljubavnika") - najpoznatiji sat sa "poetskim komplikacijama", koji su Van Cleef & Arpels patentirali predstavljen je 2010. godine. U godini premijere, Lady Arpels Pont des Amoureux osvojio je nominaciju za najbolji ženski sat za glavnu nagradu Grand Prix d’Horlogerie de Genève i postavili trend za "žensku" mehaniku: od tada, mnogi brendovi su počeli da prave satove isključivo za žene.

Na brojčaniku Pont des Amoureux odigrao se čitav performans. Likovi ljubavnici (devojka je obeležila sat, njen ljubavnik - minute) prešli su preko mosta jedno prema drugom, sastajući se - stajali su u naručju u ponoć i ponovo se razišli na svoje strane.

Nova osam modela Pont des Amoureux razvijaju temu ljubavi u različitim temama i tehnikama nakita. Pojavili su se novi modeli (originalni sat ukrašen je u nijansama čuvenog sumraka Paris Bleu) i četiri sezonske verzije. Ovi modeli Pont des Amoureux opremljeni su animiranim modulom, zahvaljujući kojem se scena sastanka može reprodukovati u bilo koje vreme, bez čekanja podneva ili ponoći. U dizajniranju brojčanika majstori francuske kuće koristili su marljivu tehniku gradacije tona iste boje "grisaille", poznatu u Francuskoj u XVI veku. Modeli iz kolekcije opremljeni su tajnim biranjem i posvećeni su legendarnim zaljubljenim parovima - Odiseju i Penelopi, Tristanu i Izoldi.

 

Povezane teme

Piste

Trend raport: Zebra na putu

Animal print je kao stvoren za samouverene, odvažne devojke koje ulicama grada koračaju poput gazele, za sobom ostavljajući utisak moći i snage.

Inspiracija

Povratak disco stila: Špic kragna

Od John Travolte u “Saturday night fever” do Petra Pana, zapamtili smo šarmantni detalj u formi predimenzioniranih špic kragni.

Inspiracija

Svakodnevna inspiracija: kako se Keri Bredšo oblačila kod kuće

I dalje razmatramo kako su se najpoznatije žene dvadesetog veka oblačile kod kuće.

Stil dana

Šoping terapija: obavezni H&M prolećni komadi koji će vas razveseliti!

Otkrivamo vam odevne komade i aksesoare brenda H&M koje treba nositi nakon karantina (ili čak za vreme, kao lek za tugu)!

Vesti

Koristan karantin sa brendovima Bottega Veneta, Alexander McQueen i Loewe

Svi koriste karantin kako bi poboljšali svoje veštine ili organizovali internet žurke sa prijateljima.

Inspiracija

Inspiracija – Cvetna harmonija

Floralne maksi-haljine smirite belim aksesoarom.

Inspiracija

Urbani stil ne postoji bez - džinsa!

Urbanog stila nema bez slobode u baratanju odevnim komadima. To je izraz ležernog odnosa prema životu, blagi otklon od dosadne tradicije. Teksas kao univerzalani veoma postojan mat...

Stil dana

#Ostanikodkuće: modna snaga čarapa

Čarape su aksesoar koji često zanemarujemo, ali u ovom periodu postaje dragoceni saveznik koji nam daje prstohvat boje i pozitivnosti.

Inspiracija

Svakodnevna inspiracija: kako se Brižit Bardo oblačila kod kuće

Merilin Monro, Koko Šanel, Džeki Kenedi - te žene su znale kako izgledati elegantno, ne samo na ekranu, pozornici ili javnim događajima, već i u svojim domovima.

Vesti

Rijana je predstavila kapsula kolekciju od veganske kože

Godinu dana nakon službenog predstavljanja svog brenda odeće i dodataka Fenty, Rijana nastavlja svoj modni put odgovornijim pristupom, uvodeći vegansku kolekciju od kože.

Piste

Kragne - modni trend sezone proleće/leto 2020

"Školske" kragne, koje se ove sezone nazivaju i "Petar Pan", vratile su se u modne kolekcije najpoznatijih brendova.

Inspiracija

Nezaboravni kostimi iz kultnih filmova

Magija pokretnih slika bila bi nemoguća bez kostima isto koliko i bez dobre scenografije. Oni nam dočaravaju vreme, socijalni status likova a za one upućene mnogo govori i o karakt...

Inspiracija

Inspiracija – Vrisak boja

Fluoroscentni kolorit aktuelan je i veoma upečatljiv.

Stil dana

Think pink! Izbor ružičaste odeće i dodataka (da se odmah osećate bolje)

Ružičasta ima dragocenu blagotvornu snagu na naše raspoloženje i, ako to nije dovoljno, spada i u najslađe boje proleća.