GASTRO

EKSPRESNA KUHINJA: Džejmi Oliver snimio serijal sa receptima za izolaciju

Čim su se i Britanci pridružili ostatku sveta koji je zatvoren u samoizolaciju, mnogima omiljeni kuvar, Džejmi Oliver, istog trena se raspitao među svojim prijateljima na Facebooku šta bi mogao da učini za njih. Odgovor nije dugo čekao. Ljudi su mu jasno rekli šta žele - jednostavne recepte za “brza” jela, sa praktičnim savetima kako što bolje iskoristiti ono što imamo u zalihama.

Za svega tri dana popularni Goli šef je svima izašao u susret - snimio je seriju od pet epizoda, i već počeo da je objavljuje. Nazvao ju je "Jamie: Keep Cooking and Carry On", što je igra reči na poznatu englesku izreku "Keep Calm and Carry On", u prevodu: “Smiri se, i nastavi dalje”. Te motivacione reči je, naime, britanska vlada 1939, uoči početka Drugog svetskog rata, putem plakata proširila po zemlji. Tako sada i Džejmi želi da olakša svojim sugrađanima, kao i svima koji govore engleski, a nalaze se u samoizolaciji ili u karantinu. Goli kuvar je objasnio da je cilj nove serije da pruži recepte u kojma je moguće zameniti ili potpuno izbaciti neke namirnice - zavisno od toga šta imate u kuhinji. Takođe pomaže da iskoristite zamrzivač i skrivene kutke ostava, kako se ništa ne bi bacilo. Tako na njegovoj Facebook stranici očekujte recepte poput vegetarijanskog čilija u koji se lako može dodati i meso, ako to želite, kao i dosta recepata s testeninom i domaćim testom.

Povezane teme

GASTRO

Ada Mall - različit kao i ti

Kad razmišljate o šoping centrima, prva asocijacija jesu gužve, redovi, zatvoren prostor i zagušljivost. Kad razmislite malo bolje, setite se ADA MALL-a, koji je po svemu različit,...

GASTRO

Kulinarski eksperiment: 3 jedinstvena jela iz knjige Dior recepata

Modna kuća Dior objavila je besplatnu digitalnu verziju knjige recepata iz 1972. godine.

GASTRO

Zara Home otkriva recept za penušavu timijan limunadu

Odeljak „Recepti“ pojavio se u internet prodavnici Zara Home, gde brend deli razne recepte za pripremu ukusnih jela i pića.

GASTRO

Detoks sokovi: 3 recepta za mršavljenje i uklanjanje toksina

Detoks sokovi podstiču drenažu tečnosti i pomažu vam da izgubite kilograme.

GASTRO

MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitav...

GASTRO

SVE JE DOZVOLJENO: Sloboda za špagete ala karbonara

Od svih italijanskih jela, špageti a la karbonara ubedljivo vode na listi popularnosti.

GASTRO

ŽIVOT U SKLADU SA PRIRODOM: Granola - omiljeni doručak hipika

Granola je, za one koji ne znaju, onaj hrskavi musli koji svi volimo, a nalazimo ga uglavnom u gotovom pakovanju, punom dodatog šećera.

GASTRO

Savršenstvo od jagoda: kremasti napitak koji je osvojio društvene mreže

Jagode su stigle i predlažemo da isprobate recept za ukusan kremasti napitak koji je apsolutni hit na društvenim mrežama.

GASTRO

Svet poludeo za dalgonom: spremni za ružičastu kafu?

U moru vrsta kafa, dalgona je preko noći postala svetski hit, najviše zahvaljujući brzorastućoj mreži Tik-Tok, potom i Instagramu. Onako kremasta, penasta i ledena, pažnju je privu...

GASTRO

KAO PITA, SAMO MALO DRUGAČIJA: Francuski kiš bez po muke

Kada se pomene čuvena francuska kuhinja, laici će pomisliti na neko složeno jelo od sastojaka čije ćemo ime teško izgovoriti, a kamoli pronaći u radnjama.

GASTRO

JELO POZNATO, UKUS NOV: Ovakve palačinke još niste probali

Nema kuhinje na svetu koja bar u nekom vidu ne poznaje palačinke.

GASTRO

KAKO BITI I FIT I GURMAN: Piletina sa slaninom a la Hale Beri

Poznato je da oskarovka Hale Beri ima savršenu liniju jer veoma vodi računa o ishrani, tako da je obožavaoce poprilično iznenadila receptom za koji se pre može reći da je gurmanski...

GASTRO

IKEA je otkrila tajnu za svoje ćufte

Pored funkcionalnog i minimalističkog nameštaja, IKEA je poznata i po brendiranim švedskim ćuftama.

GASTRO

ŠTA ĆEMO SA HRANOM OD USKRSA: ITALIJANI SU IH NAZVALI “ĐAVOLJA JAJA”

Posle tek minulog Uskrsa verovatno vam je ostalo dosta hrane, a pre svega kuvanih, obojenih jaja koje ove godine niste mogli da podelite sa gostima. Ipak, svom stolu u narednim dan...