Hrskava piletina sa kornfleksom

Hrskava piletina sa kornfleksom

Hrskava piletina sa kornfleksom je sjajna alternativa klasičnom pohovanju – bez teške prezle, ali sa ekstra hrskavim omotačem koji prija svakom zalogaju. Ovaj recept je idealan za porodični ručak, večeru sa prijateljima ili kao hit grickalica za filmsko veče. Brzo se priprema, a rezultat je za prste polizati!

U nastavku vas vodimo korak po korak – okupite ekipu, zavrnite rukave i uživajte u kuvanju i još više u klopi.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa (fileti ili šnicle)
  • 2 jaja
  • 100 ml mleka
  • 100 g brašna
  • 150 g kornfleksa (nezaslađenog)
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crvene paprike (blaga ili dimljena)
  • So i biber po ukusu
  • Malo ulja (ako pečete u rerni) ili više ako pržite

Priprema:

  1. Prvo pripremite meso:
    Uzmite pileće filete i isecite ih na manje šnicle ili trakice – onako kako volite. Posolite, pobiberite, a ako želite da budu još sočnije, dodajte malo limunovog soka i ostavite da odstoji.
  2. Sad ide marinada:
    U činiji umutite jaja sa mlekom. Dodajte malo soli, bibera, belog luka u prahu i crvene paprike ako volite da bude aromatično. Ubacite piletinu u tu smesu i ostavite je 15–30 minuta u frižideru – neka lepo upije sve te ukuse.
  3. Dok se piletina marinira, pripremite kornfleks:
    Uzmite kornfleks (najbolje onaj običan, bez šećera) i grubo ga izlomite rukama ili ga stavite u kesu i izravnajte oklagijom. Poenta je da ostanu krupniji komadi za ekstra hrskavost.
  4. Sad ide redosled paniranja – bitan korak!
    Svaki komad piletine prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa onda dobro pritisnite u kornfleks. Neka se lepo obloži sa svih strana.
  5. Način pripreme – birajte po volji:
    • Ako pečete u rerni:
      Poređajte piletinu na pleh obložen papirom za pečenje, premažite svaki komad sa malo ulja (ili naprskajte sprejom). Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta, uz obavezno okretanje na pola vremena da porumeni sa svih strana.
    • Ako pržite:
      Zagrejte ulje u širem tiganju i pecite piletinu dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava – oko 3-4 minuta sa svake strane. Ocedite na papirnom ubrusu.

Saveti za serviranje:

Poslužite je uz omiljeni sos (tartar, jogurt-beli luk, kečap…), a uz to možete dodati krompir, pire, pomfrit ili svežu salatu. Prijatno!

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.