Mandžurijska piletina

Kineska hrana uveliko se odomaćila kod nas, tako da nam fuzija slatkog i kiselog nije strana, kao ni raznovrsno povrće u kombinaciji sa mesom, nudlama ili pirinčem. Varijacija je bezbroj, začini su tu da vas zaslade ili oljute, sve je stvar mašte i ukusa.

Dajemo vam recept za piletinu koja je istovremeno hrskava i mekana, a sos koji je prati, daje joj specifičan šmek.

Sastojci: 1 pileći file , 2 belanceta, 1 kašika kukuruznog skorba, 1 šargarepa, pola zelene babure, pola crvene babure, 1 čen belog luka, pola ljubičastog luka, 1 kašika soja sosa , pola kašičice sosa od ostriga (ojster sos), pola kašičice sirćeta, 1 kašičica soli 

Priprema: Isecite meso na kockice, pa posolite i pobiberite. Dodajte belanca i kukuruzni skorb, pa sjedinite. Isecite šargarepu i papriku. Meso ispržite u dobro zagrejanom ulju, pa izvadite da se ocedi. Beli luk isecite sitno, a crveni krupnije. Propržite u tiganju, pa dodajte papriku, šargarepu i soja sos, sos od ostriga, sirće i so. Zatim dodajte pola čaše vode i malo promešajte. Kada krene da ključa sipajte vodu koju ste pomešali sa skrobom. Vratite piletinu i dobro promešajte. Ostavite minut do dva i servirajte. 

Tekst: S. M. 

Fotografije: Shutterstock