grazia

GASTRO

Mandžurijska piletina

Kineska hrana uveliko se odomaćila kod nas, tako da nam fuzija slatkog i kiselog nije strana, kao ni raznovrsno povrće u kombinaciji sa mesom, nudlama ili pirinčem. Varijacija je bezbroj, začini su tu da vas zaslade ili oljute, sve je stvar mašte i ukusa.

Dajemo vam recept za piletinu koja je istovremeno hrskava i mekana, a sos koji je prati, daje joj specifičan šmek.

Sastojci: 1 pileći file , 2 belanceta, 1 kašika kukuruznog skorba, 1 šargarepa, pola zelene babure, pola crvene babure, 1 čen belog luka, pola ljubičastog luka, 1 kašika soja sosa , pola kašičice sosa od ostriga (ojster sos), pola kašičice sirćeta, 1 kašičica soli 

Priprema: Isecite meso na kockice, pa posolite i pobiberite. Dodajte belanca i kukuruzni skorb, pa sjedinite. Isecite šargarepu i papriku. Meso ispržite u dobro zagrejanom ulju, pa izvadite da se ocedi. Beli luk isecite sitno, a crveni krupnije. Propržite u tiganju, pa dodajte papriku, šargarepu i soja sos, sos od ostriga, sirće i so. Zatim dodajte pola čaše vode i malo promešajte. Kada krene da ključa sipajte vodu koju ste pomešali sa skrobom. Vratite piletinu i dobro promešajte. Ostavite minut do dva i servirajte. 

Tekst: S. M. 

Fotografije: Shutterstock 

 

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti