Recept dana: Lagana salata sa kukuruzom i avokadom

Kuvan ili pečen, kukuruz je u našem fokusu najčešće tokom leta, što nije zaslužio budući na njegova nutritivna svojstva. Sadrži čak 75% skorba, te je odličan izvor energije, zbog čega je neizostavan na meniju vegetarijanaca. Bogat je vitaminima E i B, kalijumom i magnezijumom, kao i šećerima zbog čega ima slatkast ukus. Lekovit je za zdravlje, pomaže u detoksikaciji. Sada kada se može konzumirati svež, treba iskoristiti priliku, mada ni konzerviran ili smrznut ništa manje nije ukusan i zdrav.

Sastojci:

  • 300 g kukuruza šećerca
  • 2 zrela avokada
  • 50 g bebi spanaća
  • 250 g čeri paradajza
  • glavica crvenog luka
  • sok limete ili limuna
  • so, biber, maslinovo ulje

Priprema:

Avokado prepolovite, izvadite mu koštice, isecite na režnjeve ili kockice i poprskajte sokom od limete kako ne bi potamneo. Luk isecite na tanke režnjeve, čeri paradajz na polovine. Sve sastojke sjedinite, začinite prema ukusu i poslužite. Salatu možete oplemeniti još nekim sastojkom, poput krastavca, u odnosu na vaše gurmanske aspiracije.

Fotografija: Shutterstock