Recept dana: Neobična tortilja sa tunjevinom i avokadom

Druženje je lepše uz dobru i ukusnu hranu. Toritlju svi vole. Šareno, ukusno, zdravo, zabava može da počne!

Za testo:

  • 2 šolje od 2 dl brašna
  • 1 šolja vode
  • po ukusu soli
  • 6 kašika maslaca

U brašno dodati omekšali maslac i malo soli, pa toplom vodom umesiti glatko testo. Ostaviti ga najmanje desetak minuta da odmara, a potom ga podeliti na loptice željene veličine. Svaku lopticu razvući ukrug, pa peći u dobro zagrejanom tiganju sa obe strane po par minuta.

Za nadev:

  • 300 g tunjevine (2 konzerve)
  • 2 avokada
  • limeta
  • nekoliko listova zelene salate
  • paprika (crven i žuta)
  • peršunovo lišće
  • so, biber
  • maslinovo ulje

Sve sastojke iseckati na listiće ili komadiće i pomešati. Na kraju dodati komadiće tune, vodeći računa da se ne pretvori u kašu.

Za salsu:

  • 2 glavice crnog luka
  • 3-4 paradajza bez ljuske
  • 2 čena belog luka
  • veza peršunovog lišća
  • so i biber, prema ukusu
  • kašičica šećera
  • 3-4 kašike maslinovog ulja (suncokretovo)

Sve sastojke iseckati, pomešati i staviti u zagrejano ulje da se dinsta, petnaestak minuta ili više. Vreme ćete sami odrediti u zavisnosti koliko gust preliv želite.

U svaku tortilju stavite nadev koji ćete preliti salsom. Potom, urolajte testo, koje možete iseći na komade, što je vrlo praktično, a i dekorativno, te može poslužiti i kao predjelo. Ukoliko više volite klasiku, izborite se sa celim komadom. Svakako ćete uživati.

Fotografija: Shutterstock