grazia

GASTRO

Recept dana: Štapići sa maslinama

Hrskava, slana zanimacija u vidu štapića uvek je dobrodošla bez obzira da li organizujete neko slavlje, čekate goste na popodnevno druženje ili porodično gledate film. A ukoliko nešto preostane, eto vam i odličnog doručka za posao. Slobodno napravite veću meru, jer će u hermetički zatvorenoj posudi sačuvati svežinu, pa štapiće možete konzumirati tokom cele nedelje.

Sastojci:

Testo:

  • 200 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 20 g kvasca
  • 350 g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike ulja
  • malo soli

Nadev:

  • 200 grama mekanog sira za premaz
  • 150 grama maslina
  • morska so
  • kim
  • susam

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka osim žumanceta. Ostaviti testo da odstoji barem pola sata, pa ga razvijte na 2 cm debljine u pravougaonik.

Premažite ga sirom i pospite seckanim maslinama i susamom.

Potom, uvijte u rolat, rastanjiti, iseći na trake širine 2 cm i rolati ih. Ređati u podmazan pleh. Premazati žumancetom i posuti krupnom morskom solju i kimom. Ukoliko ne volite aromu kima, možete upotrebiti mak ili susam.

Peći na 180 stepeni oko 40 minuta da štapići lepo porumene.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti

GASTRO

Zdrav kolač s višnjama - bez brašna!

Lako, brzo, jednostavno, ukusno i zdravo

GASTRO

Tart sa šljivama

Pravi se brzo i lako a sjajno ide uz ove jesenje dane!

GASTRO

Da li ste probali arančine?

Staro italijansko jelo arančini, dolazi nam iz srca Sicilije

GASTRO

Sočan kolač sa jabukama i grizom

Ako vam se jede nešto slatko, evo odlične ideje.

GASTRO

Malo drugačije: Lazanje sa palačinkama

Ukusi Italije uvek su dobrodošli na trpezu, kako u originalnom izdanju, tako i u malo izmenjenom.

GASTRO

Probajte meksički fahitas

Dajemo vam recept popularnog jela koje Meksikanci obožavaju.

GASTRO

Recept za omiljeni: tost sa avokadom i tunom

Nutritivnim sadržajem, avokado se nalazi u samom vrhu poželjnih namirnica koje bi trebalo svaki dan da se nađe na vašem meniju.

GASTRO

Mandžurijska piletina

Recept za piletinu koja je istovremeno hrskava i mekana.

GASTRO

Sočni kolač s rogačem i jabukama

Znate li uopšte kakav je ukus rogača?

GASTRO

Azijska slatko-kisela čorba

Svi koji vole miks različitih ukusa, biće oduševljeni ovom čorbom.

GASTRO

Čokoladni kolač - za 5 minuta!

čokoladni ekspres-kolač će vas spasiti ako imate “iznenadne“ goste, ili jednostavno, ako želite da se zasladite.