2 knjige za 2 dana vikenda: Ljubavne priče, misterije i idilični krajolici

Predlažemo nekonvencionalno vikend putovanje - u svet književnosti.

Umesto predloga za road trip, ovog vikenda predlažemo malo drugačije putovanje – u svet mašte i pisane reči. Ukoliko želite da uživate u poslednjim danima leta, ostavite knjige za hladnije vreme, ali ako želite getaway koji uključuje beauty rituale, gledanje serija i čitanje, obratite pažnju na sledeća dva pisana ostvarenja.

Oba već sada možete da pazarite u domaćim knjižarama, a zahvaljujući ovim romanima prvo ćete otputovati na jedno idlično ostrvo i rešavati (ljubavnu) misteriju, a onda krenuti u (opasnu) potragu za istinom, u prelepo francusko seoce. Uživajte.

Povratak u raj – Elin Hilderbrand

Zakoračite na sunčane obale na kojima se krije tajna i gde se nove ljubavi rađaju pod vedrim karipskim nebom. Posle radnje u prvom delu romana, pod nazivom Praznik u raju, sada se vraćamo se na idilično ostrvo Sent Džon i u živote američke porodice Stil. Godinu ranije,  Ajrin Stil je doživela najveći šok u životu: njen voljeni muž, otac dvojice odraslih sinova i uspešan poslovni čovek, poginuo je u padu helikoptera. Ali to nije bila jedina vest koja je uzdrmala glavnu junakinju iz korena – njen Rasel je vodio dvostruki život na ostrvu Sent Džon.

Sada su Ajrin i njeni sinovi rešeni da saznaju istinu o misterioznom životu i kraju čoveka kog su mislili da poznaju. Usput će saznati i neke iznenađujuće istine o sopstvenom životu i budućnosti. Za nju je ljubav oduvek bila postojanost, odanost, predanost. Da li je zapravo bila saučesnik u raspadu svog braka, jedno je od uzbudljivih pitanja koje postavlja ovaj ljubavni triler.

Breskve za oca Fransisa – Džoana Haris

Kada Vijan Roše primi pismo od preminule osobe, nema drugog izbora nego da se vrati u Lanskenet, mesto u kojem je nekada imala čokolateriju i gde je shvatila šta je dom. Ali povratak u prošlost može biti opasna potraga, a Vijan i njene ćerke otkrivaju da je prelepo francusko selo odenulo novo ruho: žene su umotane u crne velove, vazduh je zasićen mirisom teških začina, a u pejzažu se ističe vrh minareta.

Najviše će ih iznenaditi što je Vijaninom starom neprijatelju, Fransisu Renou, očajnički potrebna njena pomoć. Može li Vijan ponovo izvesti čaroliju?

Tekst: Grazia

Fotografije: Pexels, Promo