3 ženske knjige za koje morate da odvojite vreme tokom praznika

U vreme praznika, kada se svet oko nas zamotava u blještavi sjaj, ženske praznične knjige postaju neodoljiva čarolija koja nas uvlači u priče o ljubavi, snazi zajedništva i nezaboravnim avanturama. Ove knjige nisu samo priče – one su topli zagrljaj, blistava svetlost u tamnim noćima i slatki ukus kolača pečenih s ljubavlju.

Protagonistkinje koje susrećemo u ovim stranicama nose sa sobom snagu, duh i toplinu koja nas podseća na najlepše trenutke praznične euforije. Kroz splet raznolikih priča, ženske praznične knjige postaju inspiracija za radost, razmišljanje o životu i podsećanje na vrednosti koje čine praznično vreme posebnim. Zato se udobno smestite, zamotajte u omiljeni pokrivač i prepustite se čarima ovih knjiga koje osvetljavaju srce u prazničnom ritmu.

TECI KAO REKA – Šeli Rid

Knjiga Teci kao reka, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, je izuzetno napisana istorijska fikcija o egzistencijalnoj borbi glavne junakinje u divljini ranča u Koloradu. Viktorija Neš, jedina preživela žena u porodici problematičnih muškaraca, vodi domaćinstvo na porodičnoj farmi breskvi, a knjiga Teci kao reka donosi priču o njenoj borbi za preživljavanje koja boji svaki aspekt njenog života. Krajnji test, međutim, dolazi u odluci koju mora da donese za svog sina. Viktorijin nesalomivi duh doprinosi da koliko god teška, ova knjiga ne bude i obeshrabrujuća.Ovo je priča o duboko doživljenoj ljubavi suočenoj sa teškoćama i gubitkom, ali i o pronalaženju hrabrosti, snage, prijateljstva i, konačno, doma ―gde se najmanje očekuje.

Šeli Rid je peta generacija porodice koja živi na planinama Elk u Koloradu. Skoro tri decenije radila je na Univerzitetu Zapadni Kolorado gde je predavala književnost, pisanje i studije životne sredine. Diplomirala je književnost na Univerzitetu u Denveru. Pisala je za mnoge publikacije i novine, uključujući i Denver post.

KLUB USAMLJENIH – Beka Friman

Praznici su za najveći broj ljudi velika radost. Međutim, za one koji su iz nekog razloga usamljeni ili ne osećaju radost koja bi bila očekivana, pa i društveno poželjna, to su dani prepuni izazova, preispitivanja, pa i tuge. Klub usamljenih je uzbudljiva knjiga koja beleži realnost, ali i čudesnost života, božićna priču o usamljenosti, ljubavi i prijateljstvu. Autorka inače radi kao voditelj podkasta o životnom stilu, diplomirala je na Bostonskom koledžu, a trenutno živi u Bruklinu. Klub usamljenih, u izdanju Vulkan izdavaštva, je njen debitantski roman.  

ŠEKSPIR U PARIZU – Lorenca Đentile

Lorenca Đentile rođena je u Milanu 1988. godine, a odrasla na relaciji između Firence i Milana i od detinjstva je zaljubljenik u pozorište. Šekspir u Parizu je bestseler koji je osvojio srca čitalaca širom sveta, inspirativna i zabavna priča inspirisana ličnim iskustvom i čarobnom atmosferom kultne knjižare Šekspir i družina (Shakespeare and Company ) u Parizu, gde je autorka Lorenca Đentile živela i radila. Đentile je inače diplomirala scenske umetnosti na Goldsmiths univerzitetu u Londonu, a pohađala je i Međunarodnu školu dramske umetnosti Žak Lekok u Parizu. Roman Šekspir u Parizu, koji je objavilo Vulkan izdavaštvo, je njena druga knjiga.

Sve knjige su dostupne na vulkani.rs tokom decembra sa posebnim popustima