Jeste li ih već pročitali? Ovo su najlepše ljubavne knjige svih vremena

Ukoliko ste već pogledali sve ljubavne filmove koji su bili na vašoj “must watch” listi, vreme je da sve te lepe emocije probudite na malo drugačiji način – kroz knjige. Ovo su ljubavni klasici, ali i noviji naslovi koje morate pročitati makar jednom u životu – mada verujemo da ćete im se posle nekog vremena ponovo vratiti!

Gordost i predrasuda, Džejn Ostin

Najpoznatiji roman Džejn Ostin je klasični ljubavni roman koji je ujedno i sinonim za taj žanr. I ne samo to, “Gordost i predrasuda” čak i gotovo 200 godina kasnije i dalje predstavlja relevantan prikaz svih aspekata jedne ljubavne veze.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loïna (@_l0ina_)

Orkanski visovi, Emili Bronte

Čuveni “Orkanski visovi” donose snažno i uverljivo opisanu intenzivnu emocionalnu dramu, dok ljubav glavnih junaka nastavlja da živi uprkos svemu, pa čak i smrti. Ovaj klasik knjiženosti, a ne samo još jedan od ljubića, zaista treba pročitati makar jednom. 

Veliki Getsbi, F. Skot Ficdžerald

Ovo je jedno od najvažnijih dela američke književnosti koje nam donosi divnu ljubavnu priču iz zlatne ere Holivuda između misterioznog gospodina Getsbija i njegove neprežaljene ljubavi Dejzi. 

Ljubav u doba kolere, Gabrijel Garsija Markes

Najpoznatiji pisac magičnog realizma poklonio nam je i večnu ljubavnu priču koja nam govori da je sve stvar pravog trenutka, ali i sudbine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shaun (@sm89walt)

Vremeplovčeva žena, Odri Nifeneger

Po ovom romanu je snimljen i istoimeni film u kom glume Rejčel Mekadams i Erik Bana, a on donosi jednu od definitivno najzanimljivijih ljubavnih priča 21. veka koja se dotiče i drugih važnih pitanja kao što su gubitak, sloboda i identitet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ✨quinn (@pagesofquinn)

Iskupljenje, Ijan Makjuan

Roman “Iskupljenje” je proglašen jednim od najuticajnijih dela knjiženosti, a on donosi priču o ljubavi, lažima, zločinima i lažnim optužbama, kroz nekoliko vremenskih perioda. 

Beležnica, Nikolas Sparks

Istoimeni film važi za jedan od najlepših ljubavnih filmova ikada snimljenih, ali ne bi bilo loše da pročitate delo na osnovu kog je on i snimljen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by cmcbooks! (@cmc_books)

Zovi me svojim imenom, Andre Asiman

Iako je roman napisan 2007. godine, planetarnu popularnost je stekao nakon premijere istoimenog filma iz 2017. godine. “Zovi me svojim imenom” donosi intimnu priču o intimnosti, seksualnosti, opsesiji i prijateljstvu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by yo (@_shekinahhernando)

Foto: Instagram