5 načina da smršate dok spavate

Kako izgubiti kilograme uz minimalan napor?

Proces gubitka kilograma obično je povezan sa nečim teškim i dugoročnim: potrebno je da napravite plan treninga, prilagodite ishranu i stalno se motivišete. Ali stručnjaci u polju ishrane pronašli su nekoliko načina koji će vam pomoći da smršate dok spavate.

Popijte proteinski šejk

Opšte je prihvaćeno da ako želite da smršate, onda je bolje da ne jedete pre spavanja ili čak da se uopšte odreknete večere. Međutim, naučnici sa Univerziteta u Floridi tokom studije otkrili su da su učesnici eksperimenta koji su konzumirali 150 ml proteinskog šejka 30-60 minuta pre spavanja brže mršavili od onih koji su legli gladni. Pored toga, oni koji vole da piju (proteinski šejk) povećavaju metabolizam i smanjuju krvni pritisak tokom vremena.

Ugasite svetlo

Naučni časopis Biological Rhythms objavio je izveštaj o tome kako svetlost utiče na kvalitet spavanja i težinu. Ispostavilo se da čak i prigušeno svetlo može ometati oporavak tela, pa je zaspati sa lampom loša ideja.

Isplanirajte sledeći dan

Ujutro je motivacija najčešće na nuli, pa je dan bolje planirati dan ranije. Napravite zdrav ručak, pripremite zdrav doručak (seme chia ili ovsene pahuljice možete preliti kokosovim mlekom). Tada ćete mirno zaspati znajući da ste se pripremili za sledeći dan. A nakon buđenja biće lakše držati se plana.

Regulišite grejanje

Medicinski časopis Diabetes izveo je eksperiment i otkrio da su dobrovoljci koji su spavali na 19 ° C povećali zalihe smeđe masti (zdrave vrste telesne masti koja pomaže sagorevanju kalorija). Oni koji su spavali na ugodnoj temperaturi od 23 ° C nisu se mogli pohvaliti takvim uspehom. Ako vam je teško da zaspite na hladnom, možete nositi tople čarape.

Podesite alarm

Prema studiji Univerziteta Brigham Young žene koje se svakodnevno bude otprilike u isto vreme teže su od onih koje se ne pridržavaju režima. Količina i kvalitet sna igraju važnu ulogu u gubitku kilograma: telu je potrebno oko 8 sati da se oporavi. Čak i blagi nedostaci spavanja povećavaju apetit i podstiču debljanje.