4 načina da menstruaciju učinite malo bezbolnijom

Svakog meseca isto. Grčevi, bol i opšta nesreća, koja traje desetak dana, ako uvrstimo i simptome PMS-a.

Posle toliko godina, verovatno ste navikle na svoj težak ciklus i strpljivo čelate dok ne prođe, uz pomoć lekova protiv bolova. Ali postoje i saveti koji će vam pomoći da ovu fazu meseca prođete malo bezbolnije i možda ih niste ni probali.

Ako ne znate šta funkcioniše u vašem slučaju, test može napraviti veliku razliku. A onda će vam period biti malo lakši.

Sve je spremno – ciklus stiže

Veoma je važno dobro poznavati svoj ciklus, osim ako nije u granicama normale (i potrebno je konsultovati svog ginekologa). Kad ste spremni, kod kuće uvek imate higijenske uloške ili tampone, odgovarajuća sredstva protiv bolova, čokoladu i toplu vodu za grčeve.

Jedite pravu hranu

Možda potcenjujete ishranu, ali prava hrana je često odgovorna za grčeve. Ako vas stomak jako boli, možda vam nedostaje magnezijum i treba da jedete više oraha i mahunarki. Pokušajte da u svoju ishranu uključite maslac od badema, leblebije i kelj.

via GIPHY

Nega kože

Ako niste jedna od srećnica i priroda vam nije pružila besprekornu kožu, bez obzira na okolnosti, posmatrajte promene koje vam se dešavaju tokom perioda i u skladu s tim vodite računa o svojoj koži. Poslednje što želite je da imate džinovske bubuljice.

Znajte svoje granice i uzdržite se od vežbanja tokom ciklusa

Često čitamo da vežbanje čini čuda za grčeve, ali nisu svi bolovi isti. Ako vam hodanje pogoršava stanje, provedite dan u krevetu uz čokolade koje smo ranije pomenuli.   

foto:Unsplush